pondělí 19. března 2018

Roztomilé domečky.....

    ..... z plsti, jsem si zamilovala, na vašich obrázcích.  Když, jsem tyto rozkošné domečky našla, uložila jsem si fotečky do složky Tvoření z plsti a těšila jsem se, až si najdu trochu času a ušiji stejné. Vyrobila jsem si velmi podobné z plsti, knoflíčků a perliček, které jsem doma měla. První dva domečky, jsou jako perníkové chaloupky, ušila jsem je na chlup stejné, podle originálu. Fotečku domečku, jsem našla na stránkách Devony crafts.

    Základ domečku, je střižen z filcu, barvy perníku, domečky mají zasněženou střechu, posetou perličkami. Nechybí ani puntíkovaný knoflíček na dveřích a stužka na zavěšení.  Nechtěla jsem si kupovat sadu, puntíkovaných knoflíčků kvůli dvěma domkům, rozhodla  jsem si je vyrobit sama z hladkých, červených knoflíků.

   Můj Sany, mi dal nápad, jak nejlépe namalovat pravidelné puntíky. Jde to hladce, pomocí špičatého párátka a bílé barvy, se udělají pěkné pravidelné puntíky.  Stačí jen počkat, až úplně zaschnou a dvakrát přelakovat knoflíčky bezbarvým, lesklým  lakem. S trochou malování, jsou pěkné knoflíčky, na světě.


    Nápad na červené domečky, jsem našla na stránce Pinterest. Strašně se mi líbila barevná kombinace červeného základu domečku, s bílou zasněženou střechou, která visí ze střechy, jako krápníky a také šedé dveře s obloučkovým lemováním.  Moc pěkný nápad.

    V původním nápadu byly na dveřích, jako ozdoby použitý perníkový panáček a dřevěné srdíčko. Nic jsem nekupovala a použila, co zrovna doma mám. Místo panáčka, jsem našila hnědý knoflíček a místo velkých červených perel, jen menší hnědé. Na druhém domečku, je dřevěné jablíčko a průhledné perličky na zasněžené střeše. Místo kárované stužky, jsem použila na mašličky, jen puntíčkovanou.

    Jediné, co mě trošku mrzí, že plsť, kterou jsem dokoupila na červené domečky, není tak kvalitní, jako ta předchozí a trochu prosvítá červený základ domečku. Myslím, že i tak jsou moje domečky moc povedené a už se těším, až je někam zavěsím. Asi si dlouho počkám, protože tyto dekorace mají spíše vánoční charakter.


                                                                                                                   Krásné tvoření s plsti     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...