pátek 23. března 2018

Šedá bekovka s bílou květinkou

        A zase jsem znovu zpátky u háčkování. Po malém tvoření, roztomilých domečků na Vánoce, které jsem si moc přála ušít, mám hotovu další čepku. Uskutečnila jsem můj další nápad a použila jsem nově zakoupenou bavlněnou přízi.

    Chtěla jsem použít vzoreček z šikmých nahazovaných sloupků, hned za proužkem z krátkých sloupků. Vzorek jsem háčkovala několikrát, nejprve jsem zkoušela křížky háčkované za přední oblouček z nahazovaných sloupků, ale lem byl moc vysoký a nějakým nedopatřením, mi vyšlo v řadě větší množství sloupků, než na začátku. Po upárané řadě jsem si práci zjednodušila a rozhodla se pro jednodušší variantu, vzorek ze šikmých proužků.



    Po uháčkovaném vzorku, jsem bekovku o něco více rozšířila, než ty předchozí tak, že jsem háčkovala 2 krátké sloupky do každého třetího sloupku a háčkovala a za rozšířením jsem háčkovala jednoduchý vzoreček, z dlouhých sloupků a řadou nopek. U těchto typů vzorku, se daleko lépe ubírá a přidává a jsou daleko přehlednější, takže háčkování mi rychleji ubíhalo.

    Přemýšlela jsem o zdobení a napadly mě znovu dva větší knoflíčky, po stranách čepky, v bílo šedé barvě, ale nakonec jsem uháčkovala šedo bílou květinku a doprostřed jsem našila menší, tmavě šedý knoflíček.

    Víkend je za dveřmi a jelikož na neděli předpověď ukazuje slunečné počasí, plánuji si odpočinout od tvoření a vyrazit do přírody na malý výšlap a určitě nafotím pár momentek.

                                                                                                                                  Hezký víkend   Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...