pátek 16. března 2018

Jarní háčkovaná hučka s květinkou

    Stejný vzoreček, ale v barevnějším provedení, jsem použila v mém dalším háčkování. Jarní  hučka je v decentních, ženských barvách a střih pěkně opisuje tvar hlavy. Původně, jsem vybrala pět odstínu jemné, akrylové příze. I když mi barvy pěkně ladily k sobě, jsem po uháčkování pár řad, ubrala dvě barvy, banánově žlutou a růžovou a nechala jen šedou, lila a fialovou. 

  Širší lem, jsem uháčkovala dlouhými sloupky ze základní šedé vlny a poté jsem háčkovala jednoduchý vzorek v proužcích, stále nad sebou.



   Hučku jsem háčkovala z velmi jemné vlny, háčkem číslo tři. Lem je uháčkovaný z dlouhých sloupků a  olemovaný obloučkovým vzorem a jednoduchý vzor se háčkuje ve dvou řadách z dlouhých a krátkých sloupků. 

    Hučka mi připadala bez nějaké okrasy prázdná, proto jsem uháčkovala třívrstvou kytičku ze všech odstínů, kterou jsem našila na levou stranu čepky s šedým knoflíčkem uprostřed. 

    S háčkovanými čepičkami se u mě roztrhl pytel a vypadá to, že recyklaci a tvoření z plsti teď vystřídalo háčkování. Už mám nápad na další bekovku. Koupila jsem na ni šedou, bavlněnou přízi a na lem vybrala vzoreček ze šikmých proužků. Nejspíše budu na ní pracovat po chvilkách o víkendu.

                                                                                                                        Krásný  víkend                     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...