úterý 13. března 2018

Další bekovka, tentokrát v krémové barvě

       Jak už jsem se zmínila dříve, líbí se mi vzoreček v knize Stitches, který se háčkuje z krátkých a dlouhých sloupků z lícové i rubové strany. Vzorek tvoří šikmé, malé  vějířky. Vzoreček lépe vynikne, když se  každá řada háčkuje jinou barvou. Určitě ještě vyzkouším později. Já jsem si zvolila pro háčkování oblíbenou, krémovou, bavlněnou přízi. 

    Snažila jsem se vymyslet ubírání tak, aby nenarušilo  vzoreček. Tuto čepku, jsem neháčkovala od temene hlavy, ale od lemu k temeni. Nejspíše, je při háčkování jednodušší přidávat sloupky a díl rozšiřovat než ubírat, zvláště tak, aby to sedělo do vzorečku. Z toho důvodu, se u mnoha čepek háčkuje rozšiřování na temeni čepky krátkými nebo dlouhými sloupky a rovná část čepky potom, nějakým pěkným vzorečkem. 


   Tuhle bekovku jsem háčkovala z tvrdší, bavlněné příze, háčkem číslo 4.5, podle vlastního návrhu. Lem a kšilt, jsem uháčkovala krátkými sloupky. Nezdobila jsem knoflíčky po stranách, ale háčkovanou květinkou z bílé bavlny a bavlněnou stužkou. Doprostřed květinky,  jsem zasadila dřevěný korálek.

   Teď bych si ráda vyzkoušela tento vzoreček, ještě v barevnějším provedení. Ujímání už mám vychytané. Takže dalším mým tvořením,  bude proužkovaná hučka na jaro, háčkovaná z tenčích přízí s pěkným zdobením, na boku hučky.

                                                                                                                                         Hezký večer        Lenka

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...