neděle 4. února 2018

Velká dekorace na stěnu.....

..... je moje vůbec první větší dekorace, tohoto typu. Měla jsem přesnou představu, co vytvořím a kousek po kousku, jsem se k tomu po večerech propracovávala a neošidila jsem, žádný detail.  Jak už jsem se zmínila dříve, chtěla jsem dekoraci ve třech barvách, která bude obsahovat srdíčka a ptáčky, ale také mé oblíbené šišky a dřevěné korálky.

    Začala jsem tím, že jsem si v lese nasbírala pár malých a velkých šišek a pěkně tvarované větve, na zavěšení. Procházeli jsme po lese a mě z batohu čouhali dlouhé větve a tenounké větvičky poseté šiškami. Potom, přišlo na řadu stříhání srdcí a ptáčků z filcu a látek a samotné tvoření. Vyšívání a dekorování ,jsem si opravdu užila, se vším všudy.


   Každé z patnácti srdíček a čtyř ptáčků, je důkladně propracované, pěkně vyšité a nazdobené. Dřevěný domeček a dřevo na zavěšení, jsem sladila s nábytkem v obýváku a namořila je mořidlem, v barvě vlašského ořechu. 

    Opravdu oříškem, bylo pro mne provlečení tlustého provázku z juty, srdíčky s velmi drobně obšitými stehy. To jsem, při tvoření trochu nedomyslela a dalo mi to docela zabrat. Příště, musím počítat s většími rozestupy, v místech provlečení provázku. Za pomocí správného nářadí, kleští, jsem to však zvládla.

    Poté, už jen stačilo dopilovat detaily, jako třeba nalepit šišky a lístky, navléct korálky a uvázat mašličky a zavěsit na stěnu.


        Pro zavěšení, jsem zvolila místo, nad malou bílou komodkou, kde před tím vysel menší obrázek.  Myslím, že toto místo, je mnohem vhodnější, než místo původně vybrané.

    Při návratu domů, když moje oko spočine na mém výtvoru, mně zalije velký pocit radosti a uspokojení. A o tom moje tvoření je, o radosti, pěkně stráveném času a hlavně relaxaci.



                                                                                         Krásné nedělní odpoledne Vám přeji                   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...