čtvrtek 15. února 2018

Recyklace skleněných dóz na kávu

     A máme tu další recyklaci. Tentokrát, jsem si schovala šikovné, skleněné skleničky od kávy. Mají hezký, oválný tvar a chtěla jsem z nich vyrobit ozdobné dózičky v přírodních odstínech do tmavé knihovny v obýváku.

    Za jedno odpoledne za pomocí kousků materiálu, lepidla a laků se dají vyrobit šikovné dózičky, svíčky nebo třeba vázy ve venkovském stylu na naše malé poklady. Dají se použít na  všelijaké drobnosti, jako třeba různé kamínky, mušličky, či korále.

   Toto jednoduché tvoření a hlavně práce s provázkem mě hodně baví. Tak nějak mě to uklidňuje. Pustím si oblíbený film nebo muziku, jako zvukovou  kulisu a obmotávám a lepím provázky a krajku okolo sklenice. Líbí se mi, že při tvoření nepotřebuji hodně pomůcek, ani materiálu. Stačí mi jen podložka a lepidlo. Když je lepidlo pořádně zaschlé, se teprve pouštím do lakování. 

   
    Jediné, co mi trošku vadilo, je plastové víčko. S víčkem jsem si, ale lehce poradila a za použití zbytku juty, bavlněného provázku, jsem pěkně oblepila tmavě hnědé víčko a ozdobila je, bavlněnou stužkou.


Spodek skleněné skleničky, jsem obmotala a oblepila provázkem a tenkou bílou krajkou.  Pro snadnější údržbu a lepší trvanlivost, jsem dózičky několikrát přelakovala, bezbarvým lakem. Nakonec, jsem sklenice pečlivě očistila, stoprocentním alkoholem. 


        


                                                                                                                                         Hezký čtvrteční večer       Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...