úterý 13. února 2018

Dekorativní stromečky

     Stromečky, jako zápichy do květináčů, zasádrované přímo v květináčích nebo navlečené na dřevěném podstavci, si můžete ušít nebo uháčkovat podle svého návrhu, nebo podle vzoru, stáhnutého z internetu. 

    Já jsem si ušila dva páry stromečku, ze zbytků látek. Červené stromečky do obýváku v kombinaci s šedou plstí a zelené stromečky z bavlněných zbytků látek, do ložnice. 


    Není to nic těžkého.

   Postup je jednoduchý a rychlý. Narýsujeme  si tvar stromku na papír a ještě jednoho menšího, kterého budeme našívat doprostřed. Radím, si papír přehnout a narýsovat jen jednu polovinu stromku, potom vystřihnout druhou polovinu zároveň s první, aby byly obě poloviny stejné. 

   Stromečky vystřihneme z dvojité látky s půl centimetrovou záložkou. Na vrchní díl  našijeme menší stromeček, z plsti. Na zelený stromek, jsem střihla ze zbytku bavlněné látky se zelenými srdíčky a proužky. Pokud stříháme z látky a ne z plsti, musíme stromečky obšít začišťovacím stehem, aby se látka netřepila. 


    Sešijeme z rubu vrchní díl a spodní k sobě a necháme na spodní části otvor pro výplň. Po sešití, nesmíme zapomenout záložky nastřihnout kolmo, ve všech rozích, aby se stromky dobře převracely a švy vyjmuly. V rozích, si můžeme pomoci nůžkami.

    Stromeček vyplníme náplní, nazdobíme podle své fantazie. Můžeme použít třeba krajku, provázek z juty, stužky nebo třeba dřevěné knoflíčky a korálky. Pak, už jen sešijeme k sobě otvor pro výplň, necháme jen otvor ve středu pro špejli. Stromky navlečeme na špejle a zapíchneme do květináčku.

    A máme hotovou pěknou dekoraci pro sebe, či šikovný dáreček pro naše blízké.


                                                                                                                                      Pěkné    odpoledne     Lenka



Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...