čtvrtek 26. ledna 2023

Tvoření a šití pro panenky Barbie

Hezké odpoledne

    Anuška, ráda tráví čas hraním s novým pexesem, malováním obrázků, sledováním nového DVD Tangled, česky: na vlásku, ale hlavně hraním si, s panenkami Barbie, které dostala, ke svým nedávným narozeninám. A protože, společným hraním trávíme i několik hodin, pustila jsem nejprve do šití malinkatých oblečků a potom, i do tvoření malých doplňků a nábytku.       

    Po vytvoření nábytku do malinkého obýváčku, jsem se rozhodla vytvořit praktické police, z kartónu a růžového papíru. Panenky, mají spoustu doplňků a také páry botiček, jim stále přibývají. Proto, jsem jim vytvořila nejprve růžovou polici na boty a poté, také praktickou polici s krabicemi do obýváku, kde se dají ukrýt malé drobnosti, jako náhrdelníky a čelenky. Inspirací, mi byly znovu shlédnutá videa, od DIY Barbie.


        Po měření, řezáním sklalpelem, obalováním růžovým papírem a lepením tavnou pistolí, jsem chtěla trochu změny a pustila jsem se znovu do šití miniaturních oblečků pro větší panenky, ale tentokrát i malinkatou Jill, která vždy přišla trochu zkrátka, protože je malinká a šití na ní je proto nejtěžší.

    Poslední, co ještě panenkám chybělo, byly kalhoty, takže jsem dostala za úkol ušít pár kalhot. Přiznám se, do kalhot se mi moc nechtělo. Kalhoty,  jsem panenkám ušila, z pružného žerzeje. Největší panenka Daisy, dostala ode mne černo stříbrné kalhoty a Vanesa zase tmavě modré kalhoty, s květinovým motivem. Malá  Jill nepřišla zkrátka a té jsem ušila ze zbytků látkek, červené šaty s květinoým motivem a žlutou sukni s tričkem. Dostala také puntíkované, krátké holínky, vyrobené z horkého lepidla a laku na nehty. 

    Před pár týdny, jsem ve městě navštívila galanterii a zaměřila, jsem se na povánoční slevy. Koupila jsem si na tvoření dvě třpitivé pěnovky ve zlaté a stříbrné barvě a po půl metru růžové a bílé krajky. Ze slevěné pěnovky, jsem vytvořila dvě krásné kabelky a ozdobila jsem je nalepovacími kamínky. Kabelky se krásně doplňují se slatým a stříbrným náhrdelníkem. Červenou kabelku, jsem během chvilky vytvořila ze zbytků třpitivé pěnovky, pomocí tavné pistole a kamínků ve tvarů srdce. K uzavření kabelek, jsem tentokrát nepoužila suchý zip, ale malinké patentky. 














      Moc, jsem se těšila na rychlé tvoření, šití spodního prádla, z nových krajek. Pro Vanesu, jsem zvolila růžovou krajku a fialovou stužku na ramínka a mašličky, která krásně ladí s jejími odstíny vlasů. Pro větší Daisy, jsem zvolila nevinnou, bílou barvu. A protože, je panenka Daisy větší a krajka nebyla dostatečně široká, musela jsem na podprsenku a kalhotky zkombinovat dva typy, bílé krajky.

     Když, si moje Anuška vyskládala svoje oblečky na stůl, že je spočítá, zjistily jsme, že panenky mají velké množství topů a šatů, ale docela málo sukní a vůbec žádné kalhoty. Takže, kromě páru kalhot jsem se pustila ještě do ušití, dvou elegantních sukní. Pro dvě nové sukně, ušité v ruce z pružných látek, jsem tentokrát vybrala úzký, dlouhý střih. 

    Na předních dílech, mají sukně dlouhý rozparek a na spodní části, jsou ozdobeny nařasenou stužkou, která dává sukni, exotický vzhled. Černá sukně, je ozdobená v pase stříbrným páskem s korálkem. Bílá sukně, je v pase ozdobená volánkem z bílé organzové stužky a nad rozparkem stříbrným kamínkem, ve tvaru květinky.






    Anuščina krabička, se slušně zaplnila malinkatými oblečky, nábytku a jídla z polymerové hlíny, má taky dost a mne, už toho moc k tvoření, nebo šití moc nezbývá. Napadá mne snad už jenom sluneční brýle, kšiltovka a třeba dešník. 

   Do větších projektů, jako je kuchyňská linka a domácí spotřebiče, se mi moc nechce pouštět. Spotřebiče, jako je pračka, vysavač, nebo třeba mixér, bych raději nechala na tatínkovi, který je modelář a určitě by si to více užil, než já, ale bojím se, že to dopadne tak jako se slunečníkem. 😊 Bude na tom pracovat několik hodin a stejně to nedokončí..... No uvidíme, jaký nápad na tvoření, mi naše hra s Anuškou, ještě přinese.

                                                                                                    Přeji krásné čtvrteční odpoledne     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...