neděle 22. ledna 2023

Hra na maškarní ples

 Hezký večer

     Jako další hru, kterou jsem pro mojí Anušku a mne vymyslela a rozšířily jsme tak naše hraní s panenkama Barbie, je hra na maškarní ples. K této naší hře, jsem postupně minulý víkend, vytvořila našim panenkám, tři kostýmy. Nejstarší a největší panenka, kterou Anuška pojmenovala Daisy, jsem vytvořila kostým, víly. Panenka dostala obleček, topík s duhovou sukní, sandálky, náhrdelník, masku a motýlí křídla a také, jí nesměla chybět, kouzelná hůlka.

    Prostřední panenka, mojí Anušky oblíbenkyně, dostala jméno Vanesa a protože, jí moje Anuška ráda obléká do bílo stříbrných  šatů, dostala kostým anděla. Krásné, plesové šaty, jsem doplnila, bílými křídly, bílo zlatými sandálky, dále maskou zdobenou peřím a také, zlatým náhrdelníkem. Krásnému anděli, nesmí chybět ani svatozář.

    Nejmenší a nejmladší panenka je Jill a pro ní, jsem vyrobila kostým berušky. Dostala červenou sukénku a papučky s puntíky, dále křídélka s puntíky. Berušce, nesmí chybět ani tykadélka a červená maska s puntíky. Celý outfit, jsem doplnila červeno černým náhrdelníkem.

   
     Musím přiznat, že nápad vyrobit masku a křídla, není můj a nechala jsem se inspirovat videem, od DYI Barbie, která ve svém videu vytváří z panenek, krásné motýli. Kostým víly, jsem vytvořila za chvilku, ze saténových a organzových stužek. Masku a sandálky z bílé pěnovky a stužky. Nejdéle, jsem pracovala na křídlech, které jsem pro mojí vílu, vytvořila z tenké fólie a pomalovala je, barevnými laky na nehty. 

    Pro Vanesu, si moje Anuška přála, kostým anděla. Nejpracnější z kostýmu anděla, byla pro mne křídla. Základ na křídla, jsem vystřihla z pěnovky kterou, jsem z obou stran polepila peříčky z bílého, krepového papíru. Bílé šaty, jsem doplnila bílo zlatými sandálky, vyrobené ze stužky a pěnovky. Celý outfit, jsem doplnila zlatým náhrdelníkem, vyrobeným z malých zlatých korálků a zlatou svatozáří, vyrobenou z kousku drátů a zlaté bavlnky.





     Jako poslední, jsem vytvořila kostým berušky, pro malou Jill. K červené sukýnce, dostala Jill papučky a puntíkovanou škrabošku, vyrobené z pěnovky. Na zádíčka, dostala panenka červená křidélka s puntíky, vyrobená také z pěnovky. Dále, berušce Jill nesmí chybět tykadla ty, jsem vyrobila z drátku a korálků a připevnila, na plochou gumu. Celý outfit, jsem také doplnila náhrdelníkem, tentokrát v červené a černé barvě.

    O víkendu, se naše panenky obléknou do krásných masek a vyrazí autem, na maškarní bál. Tam, už je v krásně vyzdobeném sále, připravená taneční plocha a stůl s pohoštěním. Víla Daisy, si nesmí zapomenout kouzelnou hůlku, kterou všechny přítomné proměňuje, ve zvířátka. Dívky si zatančí, pobaví se s přáteli, vypíjí sklenku vína a sní večeři. Po krásně stráveném večeru, vyrazí zpět domů, do svých postýlek. Po koupeli a uložení panenek do postýlek, naše hra maškarní bál končí..... 😄

                                                                                            Dobrou noc a krásný začátek  týdne     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...