sobota 19. listopadu 2022

 Hezké sobotní odpoledne

    Mám ráda podzim, stromy a keře mění své barvy, v krásné odstíny žluté, oranžové a červené. Speciální měsíc, je pro nás listopad, je to měsíc oslav. Začátkem měsíce, máme se Sanym výročí tentokrát, to bylo už desáté. Ve stejný den, slaví moje dobrá kamarádka narozeniny, v polovině měsíce naše Anuška oslavila čtvrté narozeniny a ke konci měsíce, slaví narozeniny zase Anuščina sestřenice a babička.

    Desáté výročí, jsme oslavili se Sanym příjemně. Upekla jsem, moc chutný čokoládový dort. Ráno, jsme si zašli se Sanym na procházku a kávu. Vyzvedli jsme Anušku ze školky, pěkně se oblékli a vydali se do restaurace, na slavnostní oběd. Po procházce a příchodu domů, jsme si rozkrojili dort a předali malé dárečky.

    Anuščiny čtvrté narozeniny, jsme slavili několik dní. V pátek ráno, jsme Anušku vzali do malého městečka, kde si mohla vyzkoušet roli prodavačky, v malém, plně vybaveném obchůdku, roli dokrorky v malé ordinaci, dále roli zedníka, kde jsme spolu stavěli komín a nebo roli cukrářky a kuchařky. Mne, se nejvíce líbilo v malé cukrárně, kde mi Anuška připravila zmrzlinu s polevou a kafe.

    Ráno, před slavnostním obědem, jsme vyrazili do lesíka za městem, na dřevěné hřiště a procházku. Po obědět jsme potom rozkrojili dort a Anuška si rozbalila dárky. Samozřejmě, že mezi dárky nechybělo Duplo, tentokrát dokrorská stanice, sada na pečení, krásné plavečky a penízky z pokladnou, do našeho obchůdku. V neděli odpoledne, jsme oslavovali s rodinou a v týdnu, potom ještě s kamarádkou. 


      Od tety a sestřenic, Anuška dostala své první panenky Barbie.  Nejprve, jsme si myslela, že půjde jen o jednu panenku s menším příslušenstvím,  pohled na obrovskou krabici, mne zarazil. Anuška dostala dárkem celý jídelní vůz ze třema panenkama, kuchyňským náčiním a jídlem. 

    Dcerka, si panenku Barbie moc přála, tak byla z obrovského dárku, nadšená. Celé odpoledne, si ze Zsófií, spolu hrály. Od kamárádky, potom dostala dvě sady na tvoření, sadu na modelování zvířátek a tvoření  obrázků, z barevných fólií.

     Následující týden, se naše hry točily kolem doktorské stanice a také panenek Barbie. Anuška pojmenovala své panenky Vanesa, Daisy a Gil. Už, jsme spolu byly na párty, dále v kadeřnickém salónu, kde jsem " já kadeřnice" všechny krásně učesala a také, u krejčové. Jedno odpoledne při hře, jsem spichla Vanese teplý kabátek a mojí Daisy, z kterou mám dovoleno si hrát 😄,  zase uháčkovala topík se sukýnkou.

    Anuška, je nadšená z nových panenek, ale došlo i na tvoření barevných obrázků z tenkých fólii a dneska, jsme zkoušeli modelovat  barevná zvířátka a potvůrky. Zapojil se i náš tatínek a vytvořili jsme slona, tučňáka, žábu, papouška a tři mimozemšťany.

    Příchodem Vanesy, Daisy a Gil, se otevřely dveře k dalším aktivitám, které můžeme spolu s dcerkou, dělat. Anuška má ráda tvoření z papíru, malování, tvoření pěnovky, ráda peče a také, ráda jezdí na kole. Je hodně kreativní a jestli bude mít zájem, až trochu povyroste, můžeme spolu háčkovat, nebo šít, na její panenky. Ne jednou, jsem jí přistihla s krátkými jehlicemi a vlnou při " jejím" pletení.


    Moc se těším, na pečení voňavých perníčků s Anuškou. Anuška si vyzkouší svojí novou sadu, kde má svůj váleček, stěrku, vařečku, vykrajovátka dinosaurů a na zdobení i bytlík a různými nádstavci. 

     Díky mojí dcerce, mne také více baví Vánoce, rády spolu  tvoříme nové vánoční ozdoby. Začátkem prosince, ozdobíme stromeček, dům, dveře i okna. Anuška to má moc ráda a já s ní její nadšení, sdílím.

                                                                                        Příjemný večer a hezkou neděli       Lenka 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...