sobota 24. září 2022

Modrá sukýnka s volánky a mašličkou, pro mou holčičku

 Hezký večer

    Po krásném týdnu v Maďarsku, jsme zpátky doma, zpátky v každo denní rutině . Po chvilkách, si najdu také čas na tvoření, ikdyž pár řad, jsem měla možnost uháčkovat, i na dovolené. Vzala jsem si totiž,  svoje háčkování sebou. Sukýnku, jsem dokončila, až tento týden, našitím malé ozdoby, s perličkami.

     Sukýnku, jsem uháčkovala, podle mnou, už jednou háčkované, bílé sukně, kterou jsem si uháčkovala před lety, na letní dovolenou, v Řecku.  Střih sukně, jsem zmenšila, na velikost 110, to je věk děvčátka,  pět let. Sukni, jsem uháčkovala pro mojí dcerku, Anušku trošku větší a delší. Teď mám velikost 104. Léto se blíží ke konci a pomalu nastupuje podzim a Anuška, nebude mít s nastupujícím podzimem, moc příležitostí, sukýnku nosit.

   Sukýnka, má pásek, sedlo a volánky, dlouhá je teď ke kolenům. S rychlostí, s jakou moje dcerunka roste, bude sukýnka sedět příští jaro, tak akorát. Háčkovala jsem z modré, tenké, bavlněné příze Patons 4ply a zbytku bílé příze, stejné tloušťky, háčkem č. 2,5. 



      Modré, bavlněné příze, jsem měla dostatek, takže mi vyšla příze na celou sukni a ještě mi i trochu příze zbylo, na malou ozdobu. Bílou bavlnu, jsem použila  na olemování krajkového vzoru volánků a na střed, malé mašličky. 

    Jako ozdobu, většinou háčkuji různé květinky, nebo motýlky. Tentokrát, jsem netradičně uháčkovala, malou mašličku. Nápad na mašličku, není z mojí hlavy. Zahlédla, jsem mašličku na jednom obrázku háčkované sukýnky, na stránce Pinterest a uháčkovala jsem Anušce, podobnou.  

    Anušce, se její nová sukýnka moc líbí a už si sukýnku vyzkoušela. Protože dlouho neposedí,   neměla jsem možnost nafotit  s ní nějaké lepší fotky a ukázat sukýnku, i na postavě. Kromě přemýšlení nad dalším projektem, jsem se pustila i do psaní návodu. Návod, jak uháčkovat modrou sukýnku, budu na blogu sdílet, v následujících dnech.


                                                                                                              Hezkou dobrou noc   a krásnou neděli    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...