pondělí 25. dubna 2022

Velikonoční tvoření, překvapení, pro děvčata

 Dobré odpoledne

    Poslední dva týdny, jsme měli nabité, různými aktivitami. Ve středu před svátky, jsme si i s naší kamarádkou, udělali výlet na farmu s malou zoo, se spousty ptáčků a sovičkami. I přes pár přeháněk, jsme strávili krásný den, kdy naše Anuška i my, jsme si mohli prohlédnout malou ZOO, farmu, i krmit zvířátka na farmě.

    Ve čtvrtek, jsem narychlo tvořila barevné mrkvičky, naplněné čokoládovými  vajíčky, které nechal našim děvčatům na zahrádce, velikonoční zajíček, podle místní tradice. 


    Velikonoční zajíček, schovává jen čokoládové vajíčka a jedna z místních, velikonočních her pro děti je, najít na velikonoční pondělí, poschovávané vajíčka. Je to jedna z mnoha, místních tradic tak, jako třeba malování vajíček a pečení dortu a sladkých žemlí.

    Loni, jsem pro Anušku a děvčata, tvořila dózičky s trpaslíčky, které jsem naplnila vajíčky a také zvířátka, z pěnovky. Letos, jsem tvořila, velikonoční mrkvičky. Úžasný video návod, jak vytvořit tyto mrkvičky z pěnovky a plsti, jsem našla na stránkách, mých oblíbených Creative mamy, na You tube.


    Tři mrkvičky, jsem tvořila podle videa odpoledne, když moje Anuška, spinkala. Oranžové, bílé a růžové pěnovky na základ mrkve a zajíčka, jsem měla dostatek. Zelenou plsť, jsem si však zapoměla přikoupit, proto jsem si vypomohla, světle hnědou plstí.

    Na okraj mrkvičky, jsem místo zelené pěnovky, použila zelenou, saténovou stužku. Se stužkou, se mi pracovalo mnohem lépe a ušetřila, jsem si tak trochu času, který jsem použila, na zdobení. Do mrkviček, jsem děvčatům namixovala, sedm druhů malých, čokoládových vajíček s náplní, i bez náplně. Nakonec, jsem na každou mrkvičku, nalepila růžové srdce, s jménem dívky.

  
    V pátek ráno, potom dorazila naše návštěva, milý, mladý pár, který jsme navštívili loni v létě a letos navštívili, poprvé oni nás.   Počasí, nám na Velikonoce přálo a my jsme jim mohli ukázat centrum našeho městečka a park a poté vyrazit, na slavnostní oběd, do restaurace. V sobotu, jsme potom vyrazili do nedaleké zámecké zahrady z věží, strašidelným tunelem a bludištěm.

     Velikonoční pondělí, po nadělení mrkviček, jsme vyrazili s rodinou, na nedaleké kolotoče a potom ještě jednou ve čtvrtek i s celou rodinou a přáteli. Anušky a děvčata si kolotoče a skákací hrady dostatečně užili a ve finále i my dospělí, centrifugu.


                                                                                     Krásné, sluníčkové odpoledne a večer        Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...