sobota 9. dubna 2022

Top Aqua podle vlastního návrhu

 Krásné sobotní odpoledne

    Tento víkend, jsme začali s rodinkou svátečně a zašli si ráno, na chutnou snídani. Anuška, si oblékla krásné šatičky v lososové barvě a k tomu svetřík, letní klobouček a jarní bundičku, která jí moc slušela. Vyrazili jsme do centra na snídani, potom na procházku kolem jezírka a parku, kde jsme trošku hráli na schovávanou a potom do kavárny, na chutnou kávičku. Krásný začátek, pěkného dne.

   Kromě, hezkého začátku slunečného dne, mne také moc těší, že jsem včera dokončila, letní top v Aqua odstínu, pletený z hebké vlny Naturals Bamboo + Cotton, od firmy Stylecraft. Jak, už sám název napovídá je vlna složená z bambusového vlákna a bavlny, konkrétně z 60% bambusového vlákna a 40% bavlny.


      Protože, už jeden bílý topík, s háčkovaným sedlem na léto mám, rozhodla jsem se k nové, barevné sukni v zelených tónech, pro pozitivní odstín s názvem, Aqua. U topu, jsem s nadšením kombinovala pletení a háčkování. Začala jsem, háčkováním spodního lemu a přešla v pletení topu, na kruhové jehlici  hladkým žerzejem, ozdobených na bocích tenkým, děrovaným vzorkem. 

    Přední a zadní díl, po vypracování průramků, jsem dopletla odděleně. Krční výstřih a průramky, jsem obháčkovala stejným vzorkem, jako spodní okraj topu. Pro krátké rukávky, jsem vybrala pěkný krajkový vzorek, zakončený roztomilými pikotkami. Rukávky, jsou netradičně uháčkovány, přímo do topu. Rukávky, mne stály několik pokusů než, jsem byla s výsledkem, spokojená.


    Práce na topu, mne moc bavila a šla mi, i přes velký počet ok na kruhové jehlici, dobře od ruky. Moc, se mí líbí zvolený odstín, který není moc světlý ani tmavý a také vlna, která je velmi příjemná, na těle. Ikdyž, je síla vlny na můj vkus na léto, o stupeň silnější, než používám, díky přírodnímu vláknu, se v topu  cítím, velice příjemně.

    Na topík, jsem spotřebovala jen dvě a čtvrt klubka vlny a už přemýšlím, jak využít zbylých, sedmdesát gramů vlny. Nejprve, mne napadla letní hučka, háčkovaná stejným děrovaným vzorkem, jako rukávky topu. Nechala, jsem si to promyslet a dneska, jsem zakoupila ještě dvě klubíčka Naturals bamboo + Cotton, tentokrát v bílém odstínu, který bude vypadat velmi pěkně, v kombinaci s odstínem, Aqua.

    Jelikož, jsou Velikonoce už za dveřmi, tvořili jsme hodně s Anuškou k Velikonocům, jak z papíru, tak z pěnovky. Příští příspěvek, tedy bude o našem, velikonočním tvoření a také se budu snažit o další návod, pro háčkování a pletení.


                                                                                                                         Krásný zbytek víkendu přeji   Lenka   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...