pátek 18. února 2022

Háčkovaný klobouček pro tříletou princeznu

     Hezký večer

    Tento klobouček, jsem uháčkovala pro mojí holčičku, jako součást letní soupravy, kloboučku a svetříku. Po dokončení svetříku, mi zbylo ještě jedno přadýnko krásné, bavlněné vlny protkané, barevnými nitkami. To, by mi stěží vyšlo na celý klobouček proto, jsem klobouček zkombinovala ještě s tenčí a tlusčí, bílou, bavlněnou vlnou.

      Anuška, si svetřík a klobouček hned po vyzkoušení, zamilovala. Moje Anuška, vůbec miluje čepky, kšiltovky i letní kloboučky a nevýjde ven, bez pokrývky hlavy. Z jednoho oblíbeného kloboučku, který jsem jí háčkovala a nosila ho po dvě letní sezóny zrovna vyrostla a potřebuje na jaro a léto, nový.


       Klobouček, jsem háčkovala, ze tří různých vln. Použila jsem stejnou vlnu, z barevnými nitkami, z recyklované halenky a dále zbytek tenké, bílé bavlněné vlny na top kloboučku a řady háčkované, filetovovou technikou. Nakonec, jsem použila o trochu silnější bavlněnou vlnu, na krempu kloboučku. Ráda, používám na krempu trochu silnější vlnu, nebo jí háčkuji dvojitě, okraje kloboučku se lépe tvarují a lépe drží požadovaný tvar.

    Klobouček, jsem háčkovala z hlavy, háčkovala jsem ho o pár sloupků širší a o pár řad hlubší, než můj předchozí klobouček, pro Anušku. Na klobouček, jsem nechtěla použít žádné složité vzory. Do krátkých sloupků, jsem zakomponovala, jen pár řad, háčkovaných filetovou technikou. Klobouček, tak bude více, vzdušnější.

    Při háčkovaní barevnou vlnou, háčkem č. 3,  jsem přemýšlela o ozdobě, na klobouček. Cítila jsem, že ozdoba nebude tentokrát háčkovaná,  ani květinka, ani motýlek a že bude, bílé barvy. Rozhodla jsem se, vymodelovat květ, z bílé organzové stuhy, abych klobouček odlehčila. 

    Doprostřed většího květu, jsem posadila malý kvítek, z tenké, bílo stříbrné stužky. Nakonec, jsem přišila červený knoflíček, ve tvaru malé květinky. Vybírala jsem, ze čtyř barev, bílé, růžové, žluté a červené. Knoflík, jsem vybrala v červené, té nejvýraznejší barvě. Stejné knoflíčky, jen bílé,  jsem použila, na svetřík. 

   Soupravičku, mám na léto hotovou a jsem moc ráda, že se i mojí princezně, moc líbí. Jsem moc ráda, že podědila lásku k oblékání, barvám a doplňkům, po mamince. Ráda se obléká i doma do duhové sukýnky a " princeznovsk0ho trička", tak říká pěknému tričku, s volánkem. 

    Práce, na svetříku mne moc bavila, proto jsem se rozhodla, spotřebovat barevné zbytky vln a uplést Anušce, ještě jeden svetřík, stejného střihu. To, bude můj další projekt, na příští týdny.


                                                                                                         Dobrou noc a krásný víkend    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...