sobota 21. srpna 2021

Háčkovaný bíločervený top z použité příze

   Hezké sobotní odpoledne

    V mém novém tvoření, se znovu snažím využít zbytky tenkých, bavlněných přízí a tentokrát,  jsem se zaměřila na mou oblíbenou kombinaci barev, červenou, bílou a černou.

  Před pár týdny, jsem se pustila, do mé krabice se zbytky a snažím se spotřebovat všechny zbytky tenčích a silnějších, bavlněných přízí a také se snažím použít, už dříve jednou použitou přízi. Vypárám starší topík a nebo neprodaný kousek z obchůdku, vlnu natočím do přaden, vyperu a položím na pár minut do lázně a zpátky stočím, do klubíček tak, jak jsem to popsala, v  předchozím přízpěvku.

  Při háčkování, druhého topu se sedlem, jsem dostala chuť si ještě jednou uháčkovat vícebarevnou krajku a v hlavě a potom i na papír, jsem si načrtla letní tílko, z párané bílé a černé příze Pattons a zbytku nové, červené příze, Classique od Stylecraft.

    První můj nápad, byl uháčkovat tílko, jen ze dvou barev, červené a bílé a trošku černé zakombinovat jen do krajkového lemu, na spodním okraji topu a kolem výstřihu a průramků. Neměla jsem však dostatek, bílé a červené příze, proto jsem se rozhodla přidat do původního návrhu, ještě tenký, černý pruh. Tílko, je velmi barevné a pestré poutá hodně pozornosti, proto se hodí k jednobarevným sukničkám v barvě červené, černé, šedé, nebo tmavě modré a bílé.

    Tílko, jsem háčkovala jednoduchým vzorem z dlouhých sloupků a řetízkových ok, háčkem č. 2,5 mm. Střih topu, krásně opisuje, siluletu postavy. Pro zúžení v pase a zpětné rozšíření topu, jsem ve třech řadách, rozloženě sháčkovala dva dlouhé sloupky, v jeden a pro rozšíření po pár řadách znovu sloupky, přidala.

   Po uháčkování tenkých ramínek, jsem nakonec výstřih tílka a rozparky, ozdobila barevnou, háčkovanou krajkou, kterou jsem použila na obháčkování spodního topu a také, na předchozí dva háčkované topy, se sedlem. Aby mi krajka neodstávala, přichytila jsem krajku, uprostřed předního a zadního výstřihu, dvěma stehy.

   Jednoduché tílko, na léto mám hotové. Tílko se mi líbí a určitě by moc pěkně vypadalo jednobarevné a háčkované jen z jednoduchým vzorkem, uháčované třeba  jen z dlouhých sloupků a nakonec olemované barevnou krajkou, kolem spodního okraje a výstřihů a průramků. Mým záměrem, bylo hlavně zrecyklovat, už jednou použitou přízi a také znovu si zkusit háčkovat barevnou krajku, což se mi povedlo. 

   Tílko, je vhodné díky zvoleným kontrastním barvám, jen pro rychlé ruční praní a musím opravdu dávat pozor, aby se mi červená barva při praní, nezapustila, do bílé. Určitě by mi neuškodilo před nošením, ještě trošku více zpevnit záda, prsní svaly, paže a bříško. Před pár týdny, jsem se znovu pustila do cvičení a zdravé stravy, výsledky jsou už viditelné, ale pořád mne ještě čeká dost práce, se dostat do kondice, jako před otěhotněním a narozením Anušky.

   Přepisuji své poznámky a upravuji obrázky, a návod bych chtěla sdílet do konce měsíce, v dalším příspěvku. Příští týden má náš tatínek dovolenou a čeká nás rodinný výlet a strávíme pár dní návštěvou přátel, u moře. Už se moc těšíme a doufáme, že nám výjde pěkné, slunečné počasí. Dneska, je to ode mne všechno. 


                                                                                                        Mějte krásný zbytek víkendu.   Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...