pátek 11. června 2021

Svetřík upletený z použité vlny a podle vlastního návrhu

 Krásné páteční odpoledne,

    dneska bych se ráda po kratší přestávce rozepsala o mém dalším tvoření, dokončeném svetru upleteném, podle vlastního návrhu. Před dovolenou, jsem rozpárala dvě starší halenky. Vlnu, jsem namotala do přaden, položila do lázně a usušila. Zpátky namotala do klubíček a pět klubíček středně silné, bílé vlny, jsem použila spolu se zbytky zelené, na upletení svetru.

   Namalovala jsem si náčrt svetru a rozmyslela si střih a barevné pruhy a vzory, které bych chtěla do svého tvoření zakomponovat a pustila se, do pletení. Vznikl další, jedinečný kousek, na kterém byla radost pracovat a kupodivu, jsem jej upletla bez chyb a bez párání.


    V poslední době, jsem si kromě hořčicové barvy, oblíbila také lesní zelenou.  Určitě nesluží každému typu ženy a všeobecně trochu zestařuje. V tomto odstínu, jsem si pořídila, několik krásných kousků oblečení, jako třeba semišové střevíčky a manžestrovou, vypasovanou bundičku, tričko a tuniku, od firmy Joe Browns a naposledy uháčkovala, pěknou pelerínku. Tento odstín, ráda kombinuji s bílou, černou a hořičicovou barvou. Samozřejmostí je k tomuto oblečení, jemný a přirozený makeup.

  Pro svoje tvoření, jsem použila zrecyklovanou bílou vlnu a zbytky  z předchozího tvoření, lesní zelené, melírovanou směs bavlny a vlny Catch the Wave od Knit Craft a tmavší odstín Soft & Silky od The Women's institute a zkombinovala jsem je, dohromady. Sveřík, jsem upletla ve velikosti M, 38-40, na jehlicích č. 3,5. 


    Nejprve, jsem si upletla všechny díly, zadní díl, přední díly a rukávy, do výšky průramků. Odložila jsem si všechny díly na pomocné jehlice a po upletení druhého rukávu, jsem všechny díly přenesla na dlouhou kruhovou jehlici a dopletla svetr, v celku. Tímto, jsem vytvořila ozdobné raglánové ujímání, stejný copánkový vzorek, který jsem také použila na ozdobení předních dílů.

   Přední a zadní výstřih svetru, jsem také olemovala zeleným lemem, vroubkem tak, jako lišty předních dílů. Před konečným sešitím, jsem díly lehce navlhčila, vypla na podložku a nechala uschnout. Aby mi proužky pěkně vycházely u sebe, sešila jsem si díly z lícu matracovým stehem. Nakonec, jsem našila pěkné, zelené knoflíčky.

    A protože, jsem si pěknou zelenou vlnu Catch the Wave od Knit Craft, kterou jsem použila na lemy, velmi oblíbila, dneska jsem si koupila ještě dalších pět klubíček. Minulý měsíc jsem měla narozeniny a dostala jsem dárkem, slevový kupón z oblíbeného obchodu, tak to mám dneska i se slevou. 😁  

    Po chvilkách hledám návod na  další projekt, pěkné, dámské bolerko.


                                                                                        Přeji krásný slunečný víkend        Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...