středa 30. června 2021

A ještě jednou, do třetice zelená.....

  ..... není to lesní zelená, ale příjemný tyrkysový odstín vlny, z kterého jsem už dvakrát pletla. Vlnu, jsem už použila na sedlo pelerínky a pak také na tenké proužky, bílo zeleného svetru. A protože, jsem si tuto vlnu moc oblíbila, rozhodla jsem se uháčkovat z vlny Catch the Wave od Knit Craft, ještě krátké bolero. 

   Navštívila jsem, svůj oblíbený obchůdek a dokoupila jsem si  ještě dalších sedm padesáti gramových klubíček. Minulý měsíc, jsem měla narozeniny a dostala jsem dárkem, jako stálý zákazník slevový kupón z oblíbeného obchodu, tak to mám tentokrát vlnu i ze slevou. A to vždycky potěší.

    Bolero, jsem tentokrát neháčkovala z hlavy, ale podle návodu Country rose od Drops Design. Návod, je na stánkách Drops Design, uváděn jen v anglickém jazyce, ale pokud už jste háčkovali podle anglického návodu s britskémi nebo americkými znaky, můžete si návod přečíst ZDE!


    Vlna Catch and Wave, je středně silná vlna a prodává se v padesáti gramových klubkách a díky různým barevným nitkám, které jsou do vlákna stočené, vytváří na pletenině krásné barevné efekty. Složení je z půlky akryl a bavlna a velmi malý podíl, polyesteru. 

   Při háčkování, jsem se zpočátku držela návodu, zadní díl a lem, jsem háčkovala podle velikosti L, ale zvolila jsem menší háček, háček 3,5 mm. Rukávy, se mi zdály hodně široké, protože se v originálním návodu, přidává v každé řadě. Proto, jsem si rukávky uháčkovala trochu užší a nedržela jsem se původního návodu. 

    Háčkování bolera, mi šlo pěkně od ruky, ale ač se mi zvolená vlna moc líbí, trochu mne mrzí, že střih a vzoreček není tak pěkně viditelný, jako na svetle růžové bavlněné vlně od firmy Drops, použité v originálním návodu. Bolero je pěkné, a díky volnému střihu, je také velmi pohodlné.

    Své drobné poznámky, jsem už začala přepisovat do mého texťáku v laptopu a v příštích dnech, bych chtěla sdílet český návod s upravenými rukávky, také na tomto blogu. 

    Tento týden se ještě s mojí malou doléčujeme z nachlazení, které moje malá nejspíše přinesla ze školky, tak ještě hodně spolu odpočíváme, ale už se těším až zase budeme fit a budeme více aktivní a využijeme pěkného počasí a někam s rodinkou vyrazíme. To, je dneska ode mne všechno.


                                                                                                       Mějte se krásně, užívejte sluníčka    Lenka

    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...