pátek 14. května 2021

Hezký den strávený procházkou, v zámecké zahradě

Hezké páteční odpoledne

    Náš tatínek, má dva týdny starší dovolené, kterou si musel vybrat v půlce května a pro naši smůlu, už druhý týden skoro každý den, prší. Příští týden, jsme měli plánováno, navštívit na pár dní, můj oblíbený Cornwall a Devon, ale díky deštivému počasí nepojedeme. 

   Dneska, nám vyšlo jeden den počasí bez přeháněk a proto jsme s rodinkou vyrazili, do nedaleké zámecké zahrady a parku. Po nočním dešti, bylo všechno mokré a promáčené, ale ráno už  nepršelo, počasí se umodřilo a po jedné hodině odpoledne, už dokonce vysvitlo sluníčko.

    Hamptonská zahrada, která patří k hradu z patnáctého století, je veliká a krásně navržená. Součástí zahrady, je malá zahrada s bylinkami, potom velká okrasná zahrada se dvěma altány, kaskádami, okrasnými dřevinami a květinami, sochami a nechybí také jezírko s vodopádem a tajnou chodbou do věže a bludiště.






    Procházkou ze zahrady k zámku, lze dojít na obrovskou louku se staletými platany. Děti si můžou pohrát na dřevěné prolézačce a potom společně navštívit pěknou kavárnu, která je už od prvního května, tak jako zámecká zahrada, otevřená. Ovšem že, posedět se dá zatím, jenom venku. Za chladnějšího dopoledne, jako dneska je třeba si vzít teplejší bundičky a nepromokavé boty, ale ikdyž jsme byli prvními navštěvníky, vypili jsme si tatínkem chutnou kávu, snědli meloun a dezert a Anička teplý čajík.

    Po prohlídce zámecké zahrady, se Aničce ještě nechtělo domu a protože vysvitlo na chvíli sluníčko a byla doba oběda, vyrazili jsme ještě do nedalekého parku a udělali si rodinný oběd v přírodě, piknik. 

   Na začátku parku, je dřevěné, dětské hřiště se zajímavými prolézačkami, které Anička moc nezná, takže si dceruška užila i hraní, na sluníčku. Kolem třetí odpoledne, jsme pak vyrazili na cestu domů, moje Anička byla tak unavená, že v minutě v autě usnula a doma jsem jí jen utřela ručky, přebalila a položila znavenou do spacářku a postýlky a spí ještě do teď. 😃


  Moc hezký výlet a stávený den. Mějte se pěkně a hezký pohodový víkend! 🌸                 Lenka  

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...