pátek 19. června 2020

Návod, jak uháčkovat černo stříbrnou minisukni


    Návod na tuhle sukni jsem sdílela už na mém starším blogu. Teď  jsem jej ještě upravila a doplnila a znova sdílím. Vzoreček na tuto sukýnku jsem našla na při surfování na internetu, upravila jsem jej jen na mojí velikost a výšku. 


Velikost: 38 – 40

Spotřeba: 120 g černé slabší akrylové příze (použitá Soft and Silky), 15g stříbrné slabší metalické příze ( Anchor, metalic), 2 korálky, háček č. 3


Síla příze: pro vzorek 10x10 cm na šířku, vychází 25 ok a na výšku 30 řad na pletenině, na štítku, doporučená síla jehlic 3 mm.

Vzory: Pásek: je tvořený, uháčkovaný 3. řadami dlouhých sloupků.

              Sukně: Dále sukýnku háčkujeme podle nákresu vzoru (počet ok dělitelný 10), který je tvořen svislými řadami, dlouhých sloupků a obloučky z řetízkových ok. V tomto místě, také rozšiřujeme sukýnku a háčkujeme vějířky z dlouhých a nahazovaných dlouhých sloupků.


Použité Zkratky: ŘO – řetízkové oko
                                     dl. sl. - dlouhý sloupek

                                     pol. sl. - polosloupek

                                     kr. sl. - krátký sloupek
                                     PO - pevné oko

Střih sukně:




Postup:

    Začínáme černou přízí u středu zadního švu a pro sukýnku, si uháčkujeme řetízek z 169 řetízkových ok + 3 řetízková oka na otočení, ta nahrazují poslední dlouhý sloupek a kruh uzavřeme PO.


Pásek:
1. řada: háčkujeme celou dlouhými sloupky a uzavřeme řadu pevným okem do posledního ŘO.
2. řada: háčkujeme stříbrnou přízí dlouhými sloupky a uzavřeme řadu pevným okem.
3. řada: háčkujeme znovu černou přízí a celou dlouhými sloupky.


Dále háčkujeme podle nákresu vzoru.


Tělo sukně:
1. - 2. řada: háčkujeme dokola a opakujeme tyto dvě řady 8x stále nad sebou.
17. řada: háčkujeme podle nákresu 1x.
18. - 19. řada: háčkujeme podle nákresu dokola, opakujeme tyto 2 řady 7x, to je celkem 14 řad, z toho 4. a 10. řadu háčkujeme ozdobnou stříbrnou přízí, dále pokračujeme černou přízí.
20. - 28. řada: háčkujeme podle nákresu černou přízí 1x.

Poznámka:

   Mezi 27. a 28. řadou dochází k vyrovnání vzoru ve svislých řadách tvořených dlouhými sloupky, kde musíme uháčkovat 2 řady dlouhých sloupků nad sebou, je zakreslené ve vzoru, nejlépe z příze z nového klubka, a poté můžeme pokračovat 28. řadou zase dokola.


29. - 30. řada: tyto dvě řady háčkujeme 2x nad sebou.
33. - 36. řada: háčkujeme podle nákresu 1x a ukončíme sukýnku.


Dohotovení:

    Zapošijeme stříbrné a černé nitě. Pro vázačku, si uháčkujeme stříbrnou přízí řetízek ze 350 řetízkových ok. První řadu háčkujeme kr. sl. a ukončíme. Šňůrku, provlečeme druhou stříbrnou řadou pásku sukně a konce šňůrky, ozdobíme korálky, podle vlastní fantazie. Sukni navlhčíme, vypneme a necháme uschnout.







Obsah blogu, všechny obrázky, návody podléhají autorskému právu, jsou určeny jen k osobní potřebě. Jestliže, budete sdílet cokoli z obsahu blogu, musíte ctít bloggerský  kodex a uvést odkaz na můj blog!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...