neděle 3. května 2020

Botičky pro Aničku, vyrobené za jedno odpoledne.

     Anička, nám roste jako z vody a už pár týdnů chodí doma, kolem stolku a nábytku. Nastal čas, koupit první botičky. Koupit kvalitní botičky, je teď docela problém. Sepsala jsem nákup oblečení a bot, které Anička potřebuje a jela nakoupit do Asdy, supermarketu, kde prodávají i v době karantény, dětské oblečení a boty, značky George. 

    Kupovala jsem toho pro Aničku více, také pyžamka, první tílka a kalhotky, kraťásky, botičky, bryndáčky s kapsou. Samozřejmě, jsem měla na mém seznamu také jídlo a drogerii. Zaradovala jsem se, že prodávají také kompost, na zahrádku a nějaké venkovní květiny. Koupila jsem bílé Petunie, které jsem si zasadila do proutěných košíků a pověsila, vedle hlavních dveří domu. Z botiček v marketu prodávaly pár druhů sandálek, botasek a gumáčků. Žádná sláva, ale jedny pevnější botasky v růžové barvě, jsem Aničce koupila. 

    Líbilo se mi, jak mají venku u obchodu, všechno pěkně zorganizované. Postranní parkoviště, je zavřené a oddělené zábranami za kterými lidé stojí s vozíky s dvou metrovými rozestupy. Dovnitř, může vstoupit najednou, jen pár zákazníků. Uvnitř, jsem naopak byla znechucená zákazníky, nedodržování odstupů a lhostejností lidí. Trochu mě to rozhodilo a při placení, jsem dala kartu do terminálu obráceně. 😊

   Neměla jsem štěstí a nesehnala jsem žádné bačkůrky a ani tenký spací pytel. Bačkůrky, měkké botičky, potřebuji minimálně dvoje, jedny na doma a jedny na zahradu. Anička, je hodně opatrná a na zahrádce ještě moc nechodí, spíše lozí, proto pevné botičky, ještě nepřipadají v úvahu. Rozhodla jsem se tedy, mojí malé, měkké botičky vyrobit ze zbytků.


    Nejdříve, jsem vyrobila chodidlo botičky, ze tří vrstev látky. Nakreslila jsem si, z papíru šablonu chodidla a vystřihla  chodidlo, se záložkami. Spodní vrstvu tvoří džínsovina a další dvě vrsty, jsem ustřihla z plsti. Sešila jsem díly, k sobě převrátila a obšila celé chodidlo začisťovacím stehem. 

  Mohla jsem samozřejmě, chodidlo botičky také uháčkovat, ale zvolila jsem si tento, rychlejší postup. Dále, jsem obháčkovala chodidlo do výše dvou centimetrů silnější vlnou a poté pracovala na špičce bačkůrky. Nakonec, jsem háčkovala pár řad dlouhými sloupky, horní část bačkůrky. Druhou botičku, budu háčkovat stejně. 


    Velikost botiček, jsem odhladla perfektně. Na první pohled, botičky vypadají o dost větší, ale dětské nožičky mají buclaté nártíky, proto potřebují více místa. Ještě zvažuji, provlést do horní části botičky, kloboukovou gumu to aby, botičky dobře držely na místě a nezklouzávaly dolů.

    Když, už jsem v tom stříhání z plsti, ustřihla jsem Aničce, čtvercové záplaty na kolínka, aby to lezení, moje šikulka, měla příjemnější. Anička, zdědila pár starších tepláčků, po svých sestřenicích a ty se výborně hodí, na zahrádku.  

    Botičky se povedly a dobře sedí mojí malé holčičce, na nožičce. Tyto, rychle vyrobené botičky bude Aniččka, nosit na zahrádce a zvažuji vyrobit ještě jedny barevnější a hezčí, které bude Anička nosit doma, jako bačkůrky. Bačkůrky má Anička jedny a z těch, už pomalu vyrůstá. Za chladnějšího počasí, nové bačkůrky, určitě příjdou vhod a zahřejou.
Napíši také návod, jak vyrobit tyto botičky.

                                                                                                          Krásný večer a dobrou noc     Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...