středa 5. února 2020

Výroba kartónového domku pro naší dcerušku

   Před pár dny, jsem koupila mojí malé voskovky a barevné papíry s nadějí, že by u toho chvíli vydržela a zkoušela první tahy. Viděla jsem jí, si šmárat  tužkou a propiskou. Kreslení s voskovkami, jí moc nešlo a dlouho u toho nevydržela a voskovky spíše okusovala.  Koukala se na mne, jak jí maluji první jednoduché tvary a zvířátka. Snad, za pár týdnů, jí to půjde lépe.

    Můj Sany přišel s nápadem, vytvořit Aničce s kartonových krabic, co máme v garáži bunkr. Spojil dvě krabice páskou, vyřezal okno a dveře a aby byl bunkr pevnější, spojil bunkr v horní části trámy, vyrobenými s kartónu. Základ, byl na světě.


    Na mě, pak zbylo zdobení. Protože, je bunkr polepený šedou páskou, je nevzhledný. Musela jsem bunkr, z mého pohledu spíše domek pro holčičku, oblepit nejprve, bílým papírem. Poté, jsem začala kreslit a vystřihovat z barevných papírů sluníčka, mráčky,  květinky, zvířátka a hračky, do domečku. Tatínek, se do dekorování také zapojil a nakreslil Aničce kravičku, ovečky i pár ptáčků.



    Založila jsem na mém blogu, nový štítek a nazvala jsem ho " Tvoření s malými dětmi ". Mám roční holčičku, ta je ještě malinká, na to něco vytvářet, lepit, kreslit. Moc se těším až trochu povyroste a my budeme spolu dělat, nějaké papírové ozdoby,  kreslit si obrázky, vytvářet dekorace s filcu. Ráda bych obrázky a možná i návody našich výtvorů, sdílela v tomto novém štítku.


    Doufám, že dcerka trochu podědila naší zručnosti a nadání. Tatínek, je modelář a truhlář, je velice zručný a také pěkně kreslí. Maminka, má ráda ruční práce, umí šít, háčkovat, plést, ráda maluje obrázky a nebojí se vyzkoušet i něco nového. Myslím, že je velice důležité podporovat dětský zájem, ať už o nějaký sport, hudbu, vědu, přírodu, čtení nebo tvoření. A to, se i my od začátku, snažíme.



                                                                                                                              Krásný večer      Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...