sobota 29. února 2020

Rozpleteno na "Jolly May"

    Zrovna, se dívám, při psaní tohoto přízpěvku, na moji holčičku, jak si hraje s dřevěnými tvary a kostkami. Promýšlím, o čem budu, dneska psát. Anuška, si dává trpělivě kostky do mého košíčku, s pletením. Moje pomůcky, metr, bavlnky a háčky, jsou rozházené po koberci, pletení jsem naštěstí stihla schovat dříve, než by se jí dostalo, do ruky. Košíček, si  už po několikáte, zabavila pro sebe. 

    Jako většina dětí, si Anuška ráda hraje s úplně obyčejnými věci, jako je třeba krabička od jejich vitamínů, dávkovač a návod, které neustále dává dovnitř do krabičky a vyndává je ven. Takto, si dokáže hrát i půl hodiny. Hračky, leží nepovšimnuté, na hrací podložce. Také všude ráda krámuje, vše vytahuje ven z poličky, mé tašky nebo z knihovničky. Takže, když stihnu uklidit jeden část obývacího pokoje, na druhém konci, můžu znova začít uklízet. 😃

    Mám rozpleteno na pěkný, propínací svetřík podle šikovného návodu Jolly May, který se mi zalíbil, na stránkách firmy Drops. Moc se mi líbí kombinace copánkového lemu s hladkým žerzejem a ažurovým vzorem, na rukávech. Na svetřík, jsem vybrala kvalitní vlnu Finesse, v barvě lila, složení bavna a hedvábí. Při pletení, získávám novou zkušenost a pletu svetr odlišným způsobem, kterým jsem ještě nepletla. 

   Nejprve, jsem podle návodu upletla trup svetru na kruhové jehlici, do potřebné výšky. Potom pletu rukávky, na ponožkových jehlicích. Až, dodělám druhý rukávek, vše převedu na dlouhou kruhovou jehlici a dopletu sedlo svetříku a rukávy dohromady. 


       Svetr, pletu podle návodu, ale s malými úpravami. Přední díl, se podle návodu plete hladkým žerzejem a zadní díl se plete ažurovým vzorem, stejně jako rukávy. Hodně, se mi líbí kombinace hladkého žerzeje, se vzorem na rukávech. Proto, jsem se rozhodla zadní díl uplést také, hladkým žerzejem. 

    Aby, pletení nebylo nudné a abych díly od sebe oddělila, vpletla jsem  mezi zadní a přední díly, ozdobný pruh, z obrácených a hladkých ok. Docela jsem zvědavá, jak to půjde dohromady s raglánovými rukávy a šikmými pruhy, které tam budu plést. Rukávy, se mi na obrázku, zdály hodně volné, tak jsem si je o pár ok, zúžila. 

    Konečně, se po vydatných deštích u nás umodřilo počasí a víkend, je suchý a slunečný. Doufám, že počasí vydrží a záplavy, které vydatné deště způsobily, rychle opadnou. Předpoveď počasí, na příští týden vypadá, také slibně. Ještě se s mojí malou dostáváme s nachlazení, pořád nás trápí, silný kašel. Ale, už se moc těším na březnové oteplení a až bude moje malá čiperka, drandit poprvé venku, na odrážedle. 


                                                                                                                             Krásný víkend    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...