pondělí 6. ledna 2020

Teplá háčkovaná šála s knoflíky

    Tato zima, je u nás zatím hodně mírná. Teploty kolem nuly, jsou jen vyjímečně k ránu a  přes den je kolem sedmi, desíti stupňů. O sněhu, si můžeme nechat, jen zdát. Nevím, jak tomu bude v lednu a únoru, ale hodně mi to připomíná podzim, i přes to jsem dokončila hřejivou šálu. Jsem, hodně choulostivá na krk, proto se šálá nejprve omotává kolem krku a poté se teprve po stranách zapíná, na krásné knoflíčky.

    Šálu, jsem uháčkovala z jednoho klubka středně, silné vlny Batik Swirl, od firmy Stylecraft. Tato směs akrylu a vlny, se vyrábí hned ve třinácti barevných kombinacích. Já si vybrala, příjemný mix barev s názvem " Coral reef", korálový útes. Šálu, jsem začala háčkovat béžovou, proužkovaným vzorem z dlouhých sloupků, potom následoval pruh sytě růžové, broskové a lososové. 

    Batik Swirl, se vyrábí ve dvěstě gramových klubíčkách. Vlna na pletenině, vytváří různě široké, barevné pruhy s batikovaným efektem. Klubka různých barevných kombinacích, mají také krásné názvy, jako  Jarní zahrada, Duha, Makové pole a nebo třeba Modrý oceán. 


     Na šálu, jsem si vybrala vzorek z dlouhých sloupků, háčkovaný za spodní oblouček a kombinovala je, s děrovanými vzory. Háčkovala jsem,  doporučeným háčkem číslo 4.

     Nějaký čas, jsem hledala šikovný vzorek na lem šály. Původně, jsem pokračovala béžovou vlnou a vybrala vzor háčkovaný z více řad a také více špičatější, ale výsledný dojem byl, něco tomu chybělo.  Nedodávalo to šále potřebný šmrnc, proto jsem se rozhodla béžovou vlnu odmotat a pokračovat v háčkováání, růžovou vlnou. Vzor na lem, jsem vybrala jednodušší, jen ze dvou řad, ale za to bohatší.

    Krásné, batikované knoflíčky, které se mi podařilo hezky doladit, jsou ve stejném růžovém odstínu, jako lem šály. Šála, má moc pěknou škálu odstínů a můžu jí nosit, jak ke světlé bundě, tak černému nebo béžovému kabátu.  Je ideální pro chladné a větrné dny a já ji  moc ráda nosím, na procházky.

                                                                                                             Krásný  lednový večer                           Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...