neděle 29. prosince 2019

Vánoční garlanda z plsti

          Těsně před Vánoci, jsem po večerech dokončila garlandu, s vánočními ozdobami. Mohu říci, že úplně jsem ji nedokončila, podle mé představy. Vyrobila jsem si střihy na devět motivků a ustřihla jsem jich devět, ale stihla jsem ušít, jen osm. Poslední červenou baňku, jsem nedokončila. I tak, jsem si v před večer Štědrého dne, garlandu pověsila na jutový špagátek, po kterém ozdoby nekloužou a pěkně visí na svém místě. 

    Na garlandě nechybí, zasněžený stromeček, do zimy oděný sněhulák, moje oblíbené motivy srdíčko, hvězdička a zvoneček a nebo klasické vánoční motivy ponožka a rukavička. 



    Plsti, jsem vybírala v barvách červená, bílá, tmavě zelená a hnědá. Ozdůbky, jsem zdobila hlavně výšivkou, perličkami a knoflíky, ale také tradiční Čestmínou vystřihnutou z plsti. 

    Moje nejoblíbenější část, práce na ozdobách, je zdobení knoflíky, perličkami a výšivkami. Tentokrát mne tvoření o to více bavilo, protože každá ozdoba je jiná, má jinou barvu, tvar, i jiné zdobení. Nejzábavnější, bylo pracovat na sněhulákovi, našít mu klobouček, oči a knoflíky, ustřihnout nosík a rukavičky. Sněhulák dostal i barevnou šálu, která mu pěkně ladí s červenými palčáky. 

    Při výrobě zvonečku, mne zase bavilo vyšívat jednoduchou, zelenou a červenou výšivku a našívat drobné, zelené perličky. Zvoneček dostal i malou, zvonící rolničku.


       To bylo tento rok, moje poslední tvoření. Dlouho, mám rozpracovanou háčkovanou šálu, kterou bych chtěla, po novém roce dokončit. Chybí mi uháčkovat, ještě ozdobná, krajová bordura, našít čtyři růžové knoflíky a poutka. Šála, je jednoduchá nemá složitý vzorek, proto bych ráda napsala a sdílela i návod na uháčkování. To, ale až po novém roce. 

                                                                                                              Krásný zbytek neděle      Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...