úterý 8. května 2018

Zádumčivé ráno v lese .....

    ..... je hlavním motivem, mého nového obrázku, který jsem namalovala do naší ložnice. Brzo ráno, kdy se na listech bílého kvítí, ještě drží rosa a ranní sluníčko, se ještě neprodralo přes hustou, šedo bílou  mlhu.  

    Dnešní den volna, jsem mrkla na náčrt stromů na plátně a rozhodla jsem se, že dneska ho konečně dokončím. Několik hodin, jsem strávila malováním rozpracovaného obrazu, který už hezkých pár let čekal, na své dokončení. K namalování obrazu, mne inspirovala fotka profesionálního fotografa, Evgenie Dineva, kterou jsem si zamilovala pro své kouzlo a uložila, jako inspiraci k malování.



    Malovala jsem, oblíbenými, akrylovými barvami na plátno a dokončila jsem tak, další kousek do kolekce mých obrazů s tématikou přírody a lesa. Trošku, mne v závěru potrápila mlha, ale koukla jsem pro radu, do své oblíbené knihy Akrylové barvy, od Gill Barron a skoukla video na You to be od zkušenějších kolegů a tak i moje mlha nakonec vypadá reálně.

    Znovu jsem si utvrdila, že malování pro mne není ani tak o velkém talentu, ale spíše je to pro mne úžasná kreativní zábava, skvělá relaxace, vyčištění mysli, odpočinek od okolního světa, starostí.

    Lituji, že se k malování nedostanu tak často, jak bych si přála. Je to také proto, že nemám svůj koutek, pracovní plochu si musím připravit. Také vím, že malování je zdlouhavý proces, zabere hodně hodin a jen zřídka se podaří obraz dokončit, v jednom zátahu. 


     Nepoužitých pláten mám doma hned několik, od malé sady čtyř malých obrázků, po velké plátno na hlavní stěnu, ale nevím, kdy se do malování znovu pustím. Na to velké plátno by se mi líbilo namalovat nějaký barevný, abstraktní motiv, malá sadu obrázků nejspíše poputuje na úzkou stěnu, do kuchyně. Záleží, jen na dobrém nápadu, náladě a volném čase.


                                                                                                                                   Krásný večer    Lenka


    

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...