čtvrtek 8. února 2018

Dečku na větší čtvercový stolek, .....

   ..... jsem dlouho nemohla koupit. Proto, jsem si ji ušila sama. Nejsem velkým fandou vyšívaných deček ve venkovském stylu, nebo háčkovaných, spíše se mi líbí jednoduchost a minimalismus. Dlouhou dobu jsem používala, jen jednoduché kruhové prostírání, v tmavě hnědé barvě. Mám jednu pěknou, oválnou, vyšívanou dečku s motivem svíček. Dostala jsem ji od tchýně, ale používám ji jen o Vánocích. 

    Po dlouhé době, jsem v centru navštívila menší obchod s látkami a byla jsem ohromena širokou škálou materiálů, vzorů i zbytků. Vybrala jsem si tam pár čtvercových zbytků, na svoje malé tvoření, v přírodních odstínech, ale také v červené, šedé a jablkově zelené. Ze sortimentu lněných látek s bavlnou, jsem si vybrala krásnou látku, na svůj stolek. Je to tmavě červená s bílými lístky. Je to perfektní, pevný a velmi kvalitní materiál na ubrusy, polštáře. 


      Koupila jsem půl metru a střihla na dvě čtvercové dečky o velikosti čtyřicet na čtyřicet. Dále jsem střihla volán a jednobarevný pruh z bavlněných zbytků v přírodních odstínech.  Poskládala jsem je k sobě podle své představy, sešila a založila okraje. Na konec nazdobila barevnými květy, bavlněnou krajkou a přišlo na řadu i jednoduché vyšívání.

    Inspiraci k výrobě mé dečky, jsem našla na webových stránkách Lenka včelka, Lenka šije krásné dečky, chňapky a zástěry ve venkovském stylu a na zdobení používá ručně malované ornamenty. Její práce jsou opravdu nádherné a kvalitní a má skvělé nápady, jak poskládat k sobě různé materiály a vzory. 

    Zítra jdu do města na kafe a chtěla bych se znovu stavit do obchodu s látkami a koupit více té kvalitní látky. Ráda bych ještě ušila běhoun na jídelní stůl a možná ještě polštářek, ale jak se znám, asi toho koupím o trochu více.


                                                                                                                              Krásný večer                 Lenka
    
    
       

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...