čtvrtek 25. ledna 2018

Šedá barva letí.....

     ..... v kombinaci s bílou, je teď hodně moderní, nejen v interiéru, ale i na oblečení. Dokonce i na oblečeních, pro miminka. V obchodech pořád převládá bílá barva v kombinaci s růžovou a bílá v kombinaci s modrou pro chlapečka, ale objevují se i přírodní tóny. Hodně letí krémová a různé odstíny hnědé, doprovázeny jednoduchými vzory, jako třeba vroubek, či žerzej. 

     Soupravičku, kterou jsem teď dopletla pro miminko mé kamarádky, jsem pletla v těchto odstínech. Přála si uplést soupravičku botiček a čepičky v šedé barvě, s jednoduchým vzorem a bílými kytičkami. Poslala mi také pár obrázků, co by se jí tak líbilo. O to, jsem měla přesnější představu, co na malou uplést. 


     Soupravičku jsem upletla ve velikosti 68 až 74, to je na věk miminka 3 až 6 měsíců. Pletla jsem na oboustranných jehlicích 3.5 mm, vroubkem a patentovým vzorem. Nemohla jsem si to odpustit a našila jsem tam, pro tu malou malý růžový knoflíček, abych tu záplavu šedé, trochu oživila.


     Na fotečce, je i malý ptáček, který jsem vyrobila jako ozdobu, do dětského pokojíčku. Ptáček, ale nebude součástí dárečku. Chci vyrobit něco více dětského, něco, jako mráček, nebo měsíček a zvolím trochu veselejší barvy. Základem bude bílá a objeví se tam i teplé tóny hnědé a žluté, šedá barva jen minimálně.

      Dáreček je hotový a doufám, že se nastávající mamince bude líbit. Doufám, že malé bude slušet a bude na fotečkách, za malou modelku. 


                                                                                                                                  Pohodové odpoledne    Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...