neděle 11. října 2015

Nový look staršího kousku

    Někdy se mi stává, že se s některými kousky, co jsem upletla nebo uháčkovala nemohu rozloučit. Topík, či svetr mi stále sedne, ale já už se v něm necítím. Nechce se mi jej vyřadit, dát do charity. Proto hledám způsoby, jak daný kousek upravit.

    S přibývajícím věkem mám ráda  oblečení delší, a volnější.  A to je případ tohoto topíku. Pořád se mi líbí jeho háčkované sedlo ,v kombinaci s hladkým žerzejem. Ale  chtělo to menší úpravy, abych se v něm cítila znovu pohodlně.  Bylo pro mě docela jednoduché sehnat bílou, bavlněnou přízi stejné tloušťky. Té je na trhu stále dost.

   Jaké úpravy jsem provedla? Už podle obrázku je zřejmé, že je top delší.  Odpárala jsem háčkovaný lem na délce topíku a olemování  průramků. Prodloužila jsem topík o patnáct centimetrů a upletla jsem k topu krátké rukávy. Rukávky a délka jsou upletené hladkým žerzeje a zakončeny jednoduchým patentem.




                                                                                                                                          Hezký den Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...