středa 24. září 2014

Návštěva Londýna



   Londýn, už jsem navštívila před čtyřmi lety, na Velikonoce. A vím, že na prohlídku takového velkoměsta, je jeden týden málo. My, jsme v Londýně strávili, jen 3 dny. Je to rušné město, a  turistů, je zde vždycky hodně, zvláště na Velikonoce, jsou davy  turistů  abnormálně velké. 

  Moje maminka mě přijela navštívila a já pro nás naplánovala  pěknou dovolenou. Kromě známých londýnských atrakcí a míst,  jako je Londýnské oko, vodní svět, procházka kolem řeky Temže, Tower Bridge, Buckinghamský palác, náměstí Trafalgar square a dalších.

    Kvůli mojí maminky, jsme tentokrát navštívili i museum Madam Tussaud. Každý, kdo museum navštíví určitě očekává vozkové figuríny nejznámějších celebrit a historických osobnosti. Každý se chce vyfotit ze svým oblíbeným idolem. :-) Takže z toho pohledu, mě nic mile nepřekvapilo, spíše mě odrazoval nával bláznivých lidí s foťáky, co chce urvat fotku pro sebe z každou figurínou.

  Velmi mně, ale překvapila a nadchla jízda autíčkem,  průřezem různých historických epoch, začínající někde před třemi sty léty a konče dneškem. To, byla velmi pěkná podívaná.  A také pohled do historie a života zakladatelky muzea.  

   Prohlídka muzea, končí 4D show od firmy Marvel, a člověk je vtažen do bitvy o záchranu muzea, Londýna a možná i světa. Která nemůže jinak skončit než dobře, protože Hulk, Spiderman a další hrdinové, nás vždy před zloduchy, ochrání. smiley

    Další atrakcí, kterou jsme navštívili, je The London Dungeon. Velmi pěkná atrakce také pro pány, kteří se zajímají o ponurou stránku, historie Londýna, nebo se rádi chvějí strachy. Lodičkou plujete temnými zákoutími Londýna a posunete se v čase několik stovek let zpátky, kdy vás různé historické postavy, provází temnou stránkou londýnské historie.

 Začíná to od nezdařeným pokusem o vyhození parlamentu, přes smrtelnou epidemii, kdy se úmrtnost Londýňanů počítala na tisíce, k velmi známe osobnosti, Jacka rozparovače. Také nejste ochuzeni o známou postavu holiče Sweeney Todda a jeho milenky a další. Vrcholem celé podívané je ..............................! To tak to tedy neprozradím. Jestliže se chystáte navštívit Londýn, tuto atrakci Vám jen doporučuji, nejen, že se dozvíte něco o historii Londýna, pobavíte se,  a možná se budete i bát!   wink












                                                                                                                                 Mějte se krásně    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...