středa 15. června 2022

Háčkovaný top "Pivoňka" uháčkovaný znovu recyklované příze

Hezký večer

    Po pletení a háčkování z měkoučké, nové vlny, jsem se znovu vrátila k recyklaci starší příze a to příze Petra a koncem května, jsem navrhla letní top s háčkovanými lemy a minirukávky. Použila jsem, už jednou použitou a vypáranou přízi. Jde o přízi k háčkování, ve třech odstínech, světle růžová, bílá a krásná tmavší růžová, kterou jsem nazvala sladce " Pivoňka". Tuto přízi, jsem vypárala z neprodaných kousků.

   Moc, se mi líbí tyto barvičky sladěné dohromady i přesto, že tato kombinace barev, působí trošičku sladším dojmem.  Znovu, se jsem pustila do uháčkování letního topu, s mini rukávkem, už pro ten samotný požitek, z háčkování. Příze Petra, je sama o sobě trošičku tvrdší bavlněná příze, a raději bych volila přízi Classique, která je o něco měkčí.

    

   V mé představě, bylo uháčkovat letní topík s barevnými lemy na rukávech a na díle, v jednom kuse, odspodu nahoru. Ozdobné barevné lemy na koncích, by přecházely v tělo topu, háčkovaném, už jen ednoduchým vzorem z dlouhých sloupků. Ikdyž, nemám po narození dcerky výrazný pas, neháčkovala jsem top rovný, ale vypasovaný. 

   Těšila jsem se znovu na háčkování malých rukávků, které mne znovu trošku potrápily. První rukávek, jsem  upravovala a znovu háčkovala celkem třikrát, než jsem byla spokojená. Top, jsem háčkovala z bavlněné příze Petra č. 3., háčkem č. 2,5 mm. 

    Bílé a růžové příze Petra, mám doma dostatek, ale tmavě růžové příze, jsem měla jenom sto gramů a musela jsem, si ještě dvě klubíčka objednat. I přesto, že jsem si nepamatovala přesně číslo odstínu, povedlo se mi objednat přízi, přesně odstínu, který jsem potřebovala a navázání příze není na topu viditelné.

    Kromě háčkování, dcerky Anušky, která se učí jezdit na kole, krásného letního počasí, mi dělají radost i naše malé, rozkvetlé zahrádky, rozkvely mi dva keře žlutých a červených růží, růžové karafiátky a skalničky, fialové a žluté Primulky a výhonky už mají také, keře levandulí. Anuška, si s tatínekem zasadila semínka slunečnice, ty také krásně rostou.


        Další, z čeho mám radost, ale jsem i trošku nervózní, je náš brzký odjezd, na dovolenou, který už je za dveřma. Konečně, po těch všech uzavřeních, odjíždíme všichni tři, na letní dovolenou. Ne, že bychom každé léto, nejeli společně na dovolenou, ale po dvou dovolených u nás, poletíme do Česka. Navštívíme rodinu a přátele. Naše malá, poletí ve třech letech, poprvé letadlem. Tak doufám, že všechno proběhne, v pořádku.


                                                                                                            Krásný večer a dobrou noc Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...