sobota 8. května 2021

Zelená háčkovaná pelerína a recyklace staršího pleteného topu

 Pěkné sobotní odpoledne

    Anuška si hraje s tatínkem a staví si s lega, které oba milují, letiště a já mám chvilku, napsat zde nový příspěvek, který se týká mého dlašího, tvoření, které jsem tento týden, dokončila. 

   Po dlouhé době tvoření dekorací, oblečků pro mou Aničku, jsem dostala chuť si něco uháčkovat, na sebe a pro radost. Nejprve, jsem si vybrala návod a potom teprve sháněla, vlnu. Návod, jsem si vybrala z knihy Hook, stitch & give od Kat Goldin, kterou jsem dostala před lety, dárkem. Háčkovala jsem různé svetry, bolerka, ale pro mne netradiční, pelerínku, neboli přehoz na ramena, a navíc podle anglického návodu, jsem ještě neháčkovala. 

   V originálním návodu, je celá pelerína uháčkovaná ze sto procentní merino vlny, Fyberspates Vivacious, odstín tmavý les. Melírovaná tmavě zelená vlna, je prostě nádherná a na pelerínce, vypadá velmi elegantně a skvostně. Vlna, pochází z Peru a je to čistá merino vlna, která také vzhledem k spotřebě, mi přišla docela drahá. A přiznám se, že pětistovku za klubíčko, se mi opravdu, platit nechtělo. 

    Pro svoje tvoření, jsem si vybrala dva odstíny lesní zelené, melírovanou směs bavlny a vlny Catch the Wave od Knit Craft a tmavší odstín Soft & Silky od The Women's institute a zkombinovala jsem je dohromady, ikdyž první zmíněná vlna, je o kapánek silnější.

    Práce na pelerínce, mne moc bavila, ikdyž jsem udělala při čtení návodu chybu a musela jsem v nesouměrném vlnitém vzoru, trochu párat. Háčkovala jsem jí háčkem č. 4. Pelerínka, je velikosti M, 38-40. 

    Tento odstín  tmavě zelené, jsem si posledním rokem, hodně oblíbila. Určitě nesluží každému typu ženy a všeobecně trochu zestařuje. V tomto odstínu jsem si pořídila, několik krásných kousků oblečení, jako třeba semišové střevíčky a manžestrovou, vypasovanou bundičku, tričko a tuniku, od firmy Joe Browns. Tento odstín, ráda kombinuji s bílou, černou a hořičicovou barvou. Samozřejmostí je k tomuto oblečení, jemný a přirozený makeup.

    Tento týden, jsem se pustila do  svého staršího oblečení a vyřadila jsem, mnou pletenou halenku a topík. Vršky, byly zachovalé a bez žmolků. Proto, jsem se je rozhodla zrecyklovat,  vlnu vypárat a použít znovu. Šlo to docela rychle. Přadena vlny, jsem na pár hodin ponořila, do lázně. 

  První lázeň, byla teplá voda s citónem, proti zažloutnutí bílé barvy, druhá teplá voda, s kapkou Lenoru. Nakonec, jsem přadena pověsila na věšáčky, na šnůru a nechala, je volně uschnout, na zahrádce. Z bílých klubíček, jsem včera rozpletla na bílozelený propínací svetřík, který pletu podle, vlastního návrhu. 

To je dneska ode mne vše. Mějte se hezky a užijte si víkend!


                                                                                                                    Lenka
     

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...