sobota 22. září 2018

Slavnostní souprava od babičky na křtiny

    Bohatě zdobenou, soupravičku na obrázku, jsem podědila. Pletla jí, moje maminka pro svého prvního vnoučka, podle časopisu Praktická žena. Vlastně, jí pletla hned dvakrát, poprvé pro svou první vnučku a za pár let i pro svého vnoučka Michálka. Soupravička, má výrazný vzor a také zdobení a hodí se spíše na slavnostní příležitosti, jako křtiny.


    Souprava, se skládá ze zajímavého svetříku se zapínáním na zadním díle, pletených dupaček, dvou čepiček a botiček, vše pletené výrazným pecičkovým vzorem a zdobené dvěma stužkami a výraznými knoflíčky. 

    Na můj vkus, je soupravička až moc nazdobená a vzorek je také hodně bohatý. Postupem času, se pletené trendy také mění a co bylo moderní před deseti, patnácti lety, dnes už není. Nevadí i přes to, jsem se rozhodla soupravičku trochu upravit, aby mohla naše dceruška, soupravičku nosit. 

  Nemyslím si, že jí úplně celou navleču do celého kompletu, spíše jen kabátek a botičky. Kalhotky a body zvolím čistě bílé, z maka a nebo třeba dupačky a čepičku zkombinuji s jednodušším oblečením.


        Jednoduše, jsem vyměnila použité, žluté stužky, za růžové. Na kabátku, jsem také vyměnila modré knoflíčky, medvídky za výrazná růžová srdíčka a na zadním díle, za jednoduché bílé knoflíky. Stužky, jsem vyměnila také na botičkách a čepičce. Ještě mi chybí vyměnit knoflíčky na dupačkách. 

    Soupravičku, pak stačí jen přeprat a je připravena na nošení. Na to, si dcerka bude muset ještě počkat. Podle velikosti, odhaduji soupravu na šest až devět měsíců. Zase, tady máme jeden ze studených deštivých víkendů, ideální počasí, se pustit do takových úprav. 

                                                                                                                                Krásný víkend           Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...