čtvrtek 12. dubna 2018

Zdravé pečení, mrkvové muffinky s banánem a ořechy

    Odpoledne, jsem vyzkoušela recept na zdravé muffinky, bez cukru. Tento recept jsem našla na stránkách o zdravém stravování a hubnutí Stobklubu. Jelikož, v posledních dnech procházíme různými virózami, rozhodla jsem se nemocné zlatíčko potěšit a upekla jsem něco sladkého. Recept, jsem si trošku upravila a jelikož nemám doma celozrnnou mouku, použila jsem ovesné vločky a mouku polohrubou.


Ingredience:

270 g mrkve
80 g ovesných vloček
70 g polohrubé mouky
150 ml mléka
2 vejce
3 zralé banány cca 270 g 
9 g kypřícího prášku
90 g hery
90 g hrozinek
105 g vlašských ořechů
mletá skořice a zázvor


Postup:

    Mrkev oškrábeme a nastrouháme na jemno. Ořechy nameleme, část (cca 20 g) si necháme v kuse na ozdobu. Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme krátce nabobtnat. Heru krátce zahřejeme, aby povolila. Vejce rozšleháme, přidáme mléko, rozmačkaný nebo rozmixovaný banán a Heru. Rozmixujeme.

    V jiné míse si smícháme všechny suché ingredience (mouku, ořechy, kypřící prášek, trochu skořice a sušeného zázvoru) a postupně vmícháme k tekuté směsi. Na závěr přidáme nastrouhanou mrkev a namočené rozinky. Těstem plníme formičky na muffiny a posypeme nahrubo nasekanými ořechy.

    Doporučená doba pečení je cca 30 minut, já jsem ale musela muffinky dopéct ze spodu a dát do trouby na dalších 15 minut. Muffinky jsou chutné, vláčné a nejsou příliš sladké, protože neobsahují cukr. Mlsat se dá i zdravě.


                                       
     V úterý, jsem dokončila háčkované bolerko, zakázku ve velikosti L na které jsem pracovala pár dní, tentokrát jsem posílala do Francie.  Pošta mne trošku pozlobila, protože jim vypadl celý systém v počítačích, nejspíše v celém městě. Malá pošta i hlavní, měly přes dvě hodiny z technických důvodů, zavřeno. Musela jsem se tam znovu vrátit, odpoledne. 

    Začátek dubna, se pro nás nezačíná nejlépe. Po práci se léčíme z viróz a odpočíváme.
                                                                                               
                                                                                                                             Krásný večer  Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...