sobota 30. prosince 2017

Výlety s rodinou za historií a poznáním, momentky z roku 2017



     Hrad Eastnor byl postaven v osmnáctém století a dodnes je plně zařízený a obyvatelný. Mísí se v něm hodně druhů středověké architektury, od Gotického obrození, renesanci i prvky italské. Prohlídnout jsme si mohli knihovnu, jídelnu ateliér i ložnice. Vše je krásně zařízeno, podle období. Hodně zajímavé mi přišlo, že dvanáct ložnic v hradě je plně funkčních a jsou pronajímány při různých příležitostech pro různé soukromých oslavách a svatbách. zasedací místnosti zase pro podnikové schůzky.

     Nadšená jsem byla z prohlídky jeskyních komplexů a dinosaurů v National showcaves centru. Opravdu zajímavé bylo vidět všechny ty druhy dinosaurů v jejich životní velikosti.  Přečíst si něco z jejich historie, kde a kdy žili, co jedli i různé zvláštnosti o každém druhu. Ani jsem netušila, že jich bylo tak mnoho. Opravdu zajímavý zážitek i pro děti, které si mohli vyhrabat nějaké ty druhy fosilií.

      Balaton, jezero jsem navštívila poprvé v březnu, mimo sezónu.  Je to krásné místo a mě mrzelo, že nezažiju cvrkot v turistické sezóně a nesmočím svoje nožky do vody. Kouzelné městečko Tihani u jezera, nabízí hodně ke koukání. Tradiční domečky se slaměnou střechou a upravenými zahrádkami  jsou kouzelné. V malých, provoněných krámcích, se prodává hlavně tradiční keramika a ručně vyráběné mýdla, vonné oleje a pytlíčky z levandule, která se pěstuje na nedalekých políčkách. 
      

















                                                                                                                              Mějte se krásně  Lenka



Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...