čtvrtek 21. prosince 2017

Pečení na Vánoce v plném proudu

Hezké dopoledne,

    ​poslední tečku,  jsem udělala za cukrovím tím, že jsem naplnila  a ozdobila poslední čtyři druhy cukroví. Tento rok, jsem poprvé pekla Kávové cukroví, v mém podání kávové měsíčky  a oválky. Kávu jsem přidávala nejen o těsta, do krému, ale i do čokoládové polevy. Zdobila jsem půlkami a čtvrtkami vlašských ořechů.

    ​Zajímavé pro mě bylo pečení Skořicových klubíček. Za pomocí stroječku na česnek, jsem se snažila tvořit malinkatá, třapatá klubíčka. Těsto krásně vonělo skořicí. Sypala jsem je barevnýma kuličkami, podle receptu. Recept jsem zkoušela letos poprvé a pochází z webových stránek Recepty. cz.

 
     Dále, jsem si poprvé vyzkoušela upéct, mé oblíbené Ořechy. Milovala jsem toto cukroví jako dítě, spolu s Išlskými dortíčky. Pekla jsem i přesto, že jsem nesehnala formičky. Moje mini mufinky spojené čokoládovo máslovým krémém, vypadají a chutnají úžasně. Zdobila jsem čokoládovou polevou a strouhaným kokosem.
   
    ​A nakonec klasika, moje oblíbené Išlské dortíčky, jsem plnila máslovým krémem s rumem a zavařeninou a polévala čokoládovou polevou a mandlemi.


     ​Když to tak spočítám, tak jsem se letos s cukrovím pěkně rozšoupla a upekla jsem šest druhů cukroví a ukoulela jsem dva druhy kuliček. Pečení bylo pro mne velkou relaxací a už se těším, až s  ním nazdobím vánoční stůl a také na pochvalné reakce přátel a rodiny.
                                                                                                                                                                    Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...