čtvrtek 5. října 2017

Bekovka

   ​  Podzim je tady, dny jsou kratší a u mne nastává, po dvou měsících útlumu a odpočívání, znovu kreativnější období. Období tvoření a nové nápady na háčkované kousky vznikají lehce, sami od sebe, bez velkého přemýšlení.     
    Tentokrát, jsem se snažila využít tři klubíčka tmavě červené, hrubé vlny, které mi ležely v zásobách pěkných pár měsíců. Decentní odstín červené, je ozvláštněn melírkem šedé, rudě červené a lesklé polyesterové příze. Z této hrubé příze mě napadlo uháčkovat pěknou bekovku z krátkým kšiltem, ozdobenou červenými, perleťovými knoflíčky po stranách čepky.


    Tento typ čepičky jsem ještě neháčkovala, tudíž to pro mne byla premiéra, avšak za jedno odpoledne jsem měla bekovku hotovou. Uvažovala jsem jen nad vzorečkem, chtěla jsem jednoduchý, neděrovaný vzorek se svislými pruhy. Bekovku jsem háčkovala z hlavy, podle sebe, krátkými, dlouhými a nahazovanými sloupky. Krátký kšilt jsem uháčkovala dvojitě, aby pěkně držel tvar.

    Bekovka je pro obvod hlavy 53-56 centimetrů a je na prodej v mém online obchůdku. Háčkovaní z hrubší vlny, mne velmi bavilo a proto uvažuji ještě o více barevných variantách, třeba sněhově bílé nebo vícebarevné. 


Hezký den    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...