neděle 25. června 2017

Rozháčkováno na letní nátělník

Pěkné víkendové odpoledne,

    po dlouhé odmlce jsem na stránkách zpátky a mám hned tři zkušenosti, zážitky, o kterých bych chtěla psát. První je moje háčkování. Po pracích do obchůdku jsem se rozhodla si uháčkovat letní topík podle obrázku, který jsem našla na internetu. Je to starší obrázek, který pochází z ruských stránek Vzelkom.ru, k obrázku jsem našla i schéma vzorků pro háčkování. 

    Původně jsem si dvě klubíčka bavlněné příze schovávala pro sebe a chtěla jsem z nich uháčkovat na léto krajkové opalovačky, ozdobené tmavě hnědými korálky. Nemohla jsem se rozhodnout, jaký střih zvolit a tak jsem klubíčka odložila.

    Letní topík háčkuji z tenké bavlněné příze, v barvě cappuccino, háčkem číslo 2.5. Háčkuji skoro přesně podle vzorů a střihu, s tím rozdílem, že top jsem si po stranách vyujímala pro zdůraznění pasu. Po sešití zadního a předního dílu, bylo pro mě oříškem, dopasovat ozdobný lem na požadovaný počet řetízkových ok. Nevycházelo mi to, jako u schématu.  Zde jsem musela hodně počítat a i párat. Ještě mi chybí obháčkovat výstřih zadního a předního dílu a také uháčkovat ozdobná ramínka.


    Uvažuji také o nějakém zdobení. Místo růžičky, bych chtěla našit na top, tmavě hnědé korálky různých velikosti. Ještě jsem se plně nerozhodla, jaké zdobení zvolím. Po první zkoušce, uvažuji také o podšití horní části předního dílu tenoučkým žerzejem v tělové barvě. Vzor je více děrovaný, než se jeví na obrázku. Další fotečky hotového dílka, budu sdílet za pár dní.

Hezký den  Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...