sobota 15. dubna 2017

Krásné velikonoce a zdravé pečení

Krásné sváteční dopoledne


    Věnuji se teď hodně zdravému stravování a pohybu. Jelikož jsou ty Velikonoce, rozhodla jsem se upéci buchtu, ale ne ledajakou, zdravou. Buchtu, kterou si můžu dát na snídani, nebo kousek místo dopolední svačinky. Hledala jsem na internetu a našla jsem  recept na zdravou buchtu, o který bych se s vámi chtěla podělit. Včera jsem ho upekla poprvé. Nedokázala jsem si představit, jakou chuť  tato zdravá buchta může mít a hlavně konzistenci. Představovala jsem si něco, né moc sladkého a spíše tvrdého.

    Buchta neobsahuje ani mouku, cukr nebo tuk. Hlavní ingrediencí jsou vločky, jogurt, med, vejce a ovoce. Buchta je pro tělo zdravá, lehce odbouratelná a obsahuje větší množství bílkovin a vlákniny. Recept na tuto buchtu najdete ZDE.
   


    Jen dodávám, že jsem byla velmi překvapena, vláčností a jemností buchty. Buchta je velmi chutná. Rodině, které jsem buchtu nabídla, opravdu chutnala. Někteří si dokonce řekli o recept. Nedržela jsem se přesně receptu a na velký plech jsem buchtu dělala z dvojitého množství, místo meruněk jsem dala čerstvé švestky. Jogurt jsem zvolila nízkotučný a tvaroh nízkotučný a polotučný.

    Na závěr jsem buchtu ještě posypala nasekanými vlašskými ořechy a trochou vanilkového cukru.Vyzkoušejte si upéct sami. Nikdy není pozdě začít dodávat tělu více bílkovin, vlákniny, které v české kuchyni velmi chybí....

Hezké sváteční dopoledne. Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...