pondělí 26. prosince 2016

Návod na malou vločku


  Vánoce se pomalu blíží, jde to cítit všude kolem. V centru a na náměstí svítí vánoční výzdoba. V zahradním centru už prodávají vánoční stromky, zákazníci berou obchody útokem. Zvláště tento týden jsou všude v obchodech, až padesáti procentní slevy, kvůli Černému pátku.

   Posílají se přání, k příjemnému prožití svátků. Taky posíláme, rodině a přátelům do Česka a Maďarska. Loni jsem k přáním přidávala i malé překvapení v podobě háčkované vločky. Letos vločky vkládám do  ručně psaného poděkování, hotových objednávek. Jen malinké překvapení v podobě mini vločky, protože budou ty Vánoce!



..............doufám, že potěší..



Tato mini vločka je velmi rychle uháčkovaná. Háčkovala jsem z příze Eldorádo č.6, háčkem č. 1.5 mm. Průměr vločky je 6 cm.

Návod:   
1. řada:    6 ŘO (místo prvního dl. sl. a 3 ŘO), * 1 dl. sl. do prvního ŘO, 3 ŘO *,  opakujeme 4 x a končíme 1 pevné oko do 3 ŘO od  začátku.

2. řada:    3 ŘO místo prvního dl. sl., *2 dl. sl. do dalších ŘO, 6 ŘO, 2 dl. sl. do 2 ŘO, 1 dl. sl. do dl. sl., 2 dl. sl. do 2 ŘO * opakujeme část mezi dvěma hvězdičkami. Končíme 2 dl. sl. do posledních       ŘO a pevné oko do 3 ŘO od začátku.

3. řada:   2 ŘO, 1 dl. sl. do prvního ŘO obloučku ze 6 ok, 1 ŘO + 1 ŘO vynechat, 1 dl. sl. do 3 ŘO       obloučku, 6 ŘO, 1 dl. sl do 4 ŘO obloučku + ŘO vynechat, 1 dl. sl. do 6 ŘO obloučku, 2 ŘO.               Opakujeme ještě 5x a končíme PO do prvního ŘO.

Přízi zapošijeme, ustřihneme. Vločku naškrobíme, vypneme 7 špendlíky na podložku, a vypneme necháme uschnout. Provlečeme krátké šňůrky a ukončíme uzlíky.

    Líbí se mi také háčkované baňky. Zatím mám uháčkované jen 2 bílé, ale určitě ještě uháčkuji červené a zelené. Jsou to mini baněčky, mají průměr jen 3 cm. Háčkovala jsem je stejně tenkou přízí, jako vločky. Přemýšlím jestli je nechat jen tak, nebo je nazdobit malými perličkami a výšivkami. Ještě se rozmyslím, až jich budu mít více z každé barvy.

Přeji příjemný víkendový večer!                Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...