středa 14. září 2016

A zase ty houby

   Léto, je pomalu za námi a já se zde vracím po dlouhém odpočinku. Odpočinku od ručních prací, tvoření, webových stránek, on-line obchůdku. 

    Kromě pěkné týdenní dovolené u moře na ostrově Rhodos, jsem navštívila rodinu v Česku a strávila s nimi pár pěkných slunečních dnů lenošením u vody, návštěvou Aquaparku a také houbařením. Hodně času jsem strávila se svým sedmiletým synovcem Michálkem. 

   Celodenní návštěvu olomouckého Aquaparku, jsme si užili s celou rodinkou, hlavně řádění na tobogánech a skluzavkách. Hry Jako Člověče nezlob se!, Uno, Labyrint, Jožin z bažin, Pexeso jsem hrála opravdu každý den, vlastně několikrát denně. Když se přidala babička s dědečkem pořádali jsme turnaje, na jejich koncích se rozdávaly medaile.  Nezapomenuli jsme zabalit hry i k vodě.

    Na houby, jsem vyrazila dvakrát. S mojí maminkou, která je vášnivý houbař a kamarádkou. Vyrazili jsme do Beskyd. Měly jsme štěstí i přes větší frekvenci houbařů jsme našli slušně praváčků. 

    Kamarádka si nasbírala aspoň na polévku, takže byla také spokojená. Minulý víkend jsme navštívili naše tajné místečko s mým partnerem. V lese jako z pohádky jsme našli jen pár Praváků. Ale pod duby, buky a bříšky se urodilo a našli jsme pár Kozáčků a Suchohřibů. Takže jsem si na zimu hříbky pěkně zamrazila. Dnes jsem neodolala a uvařila skvělé Hovězí na hříbkách........ moc jsme si pošmákli!

Zde je pár foteček z mého houbaření:



    V plastové dóze jsou hříbky nasbírané mnou a mým Sanym. Ve spodních mísách je nadílka mojí maminky a mojí.

                                                                                                                                     Lenka



Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...