čtvrtek 25. února 2016

Bolerko podle vlastního návrhu

     Kombinace použitých barev a také příjemná, měkoučká vlna mě zaujala v obchodě, a já koupila pár klubek této příze  bez toho, abych věděla, co z nich vytvořím. Rozhodla jsem se pro háčkované bolerko. Cítila jsem, že hlavní, základní přízí bude fialová a růžová bude použita jen zlehka. Přemýšlela jsem nad mými oblíbenými proužky, ty jsem nakonec použila jen na zadním díle.


    Střih se mi líbí kruháč,  jen jsem si jej upravila podle svého. Vypustila jsem límec. Zadní díl je do pasu, přední díly jsou kratší a tvarované do obloučku, rukávky jsem si zvolila kraťoučké. Ve předu jsem chtěla bolerko na vázačku.


    Vybrala jsem si jednoduchý vzorek z anglické knížky vzorů, háčkovaný spodní lem je z mojí hlavy. Dopasovala jsem ho tak, aby, mi seděl do vzoru. Háčkovala jsem z akrylové a polyesterové příze, háčkem č. 3. Tvoření bolerka jsem si opravdu vychutnala a byla to opravdu zábava. 
   

Vystavené bolerko je ve velikosti M. Dá se se zakoupit, v mém online obchůdku na Etsy.

                                                                                                                                          Hezký den  Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...