pátek 1. ledna 2016

Mandlové kuličky místo kokosových.

     Chtěla bych se vrátit ještě k Vánocům a cukroví. V těchto dnech,  se v každé rodině ještě dojídá vánoční cukroví.  Některé hospodyňky dokonce zbylé cukroví dají do uzavíratelné misky a šoupnou ho do mrazáku. Vytáhnou cukroví, třeba později na Velikonoce.  Každý rok peču tak tři, čtyři druhy a každý rok koulím taky moje oblíbené Rumové, kokosové kuličky. Receptů je spousta. Mám  je moc ráda, ale tento rok jsem, ale udělala vyjímku  a koulela jsem Mandlové kuličky.

    Tyto kuličky se hodí pro každou příležitost, nejen pro Vánoce. Jakmile ochutnáte kuličku dostane vás sladká marcipánovo mandlová chuť s konečným efektem hořké čokolády. Ještě pár minut po snědení, cítíte jemný pálivý  efekt pepře, na jazyku.

    Recept jsem našla úplnou náhodou, na Prima Fresh. Základní ingrediencí těchto kuliček je marcipán, který jsem si nastrouhala a propracovala s pomletými ořechy, sušenkami, bílým pepřem a likérem Amareto. Z propracovaného těsta jsem si vyválela špalíčky, které jsem rozkrájela na malé kousky. Hořkou čokoládu jsem si rozkrájela na malé kousky a každý malý kousek jsem obalila těstem. Na dlani jsem ukoulela malou kuličku. Na závěr jsem každou kuličku obalila v nasekaných mandlích.



A takhle vypadají moje mandlové kuličky při Novoročním pohoštění, originální recept najdete po linkem Prima Fresh!

Přeji krásný novoroční večer!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...