středa 10. června 2015

Krásná dovolená plná aktivit


    Strávili jsme s partnerem, velmi krásný týden, na španělském ostrově Tenerife, v oblasti La Arena. V červnu, se denní teploty se pohybují, jen kolem šestadvaceti stupňů. Hodně záleží, na které časti ostrova zrovna trávíte dovolenou. Ostrov se dá rozdělit na dvě části, suchou část, hodně skalnatou s pozůstatky vulkanické lávy a potom zelenou část ostrova s vegetací, kde i srážky jsou mnohem častější, a chladnějším počasím. My si vybrali krásné místo, La Arena, kde je stabilnější počasí blízko Los Gigantes, které chrání pobřeží a pláže před srážkami. Uprostřed ostrova je vyhaslý vulkán, který ční až do výše přes tři tisíce metrů nad mořem.

    Z mnoha zajímavých nabídek jsme si vybrali tři výlety, další čtyři dny jsme relaxovali u bazénu a na pláži, hráli minigolf nebo stolní tenis, stříleli z vzduchovky nebo luku. Večer chodili na dlouhé procházky po pobřeží, nebo se bavili při sledování večerního programu.

   Výlet lodí z nedalekého přístavu Costa Adeje, jsme uskutečnili hned druhý den. Byla to plavba okolo ostrova, kde jsme na moři  mohli obdivovat delfíny a velryby. Kapitán lodi nás mile přivítal šampaňským a přišel vhod i lehký oběd. 

    Celodenní výlet kolem vulkánu Teide, byl hodně zajímavý. Dozvěděli jsme se, něco o historii ostrova. Zastavili jsme na zajímavých vyhlídkách. V malebných městečkách, jsme si mohli prohlédnout přes tisíc let starý strom-Dragon tree, vidět španělskou  jezdeckou show s koňmi. Navštívit historický dům Abaco s restaurací a obědem. Nakonec si prohlédnout národní park a vulkán Teide. 

    Poslední výlet jsme naplánovali do města Puerto de la Cruz, kde je velmi známý Loro Park se spousty druhů zvířátek, hlavně papoušků. Velmi nás pobavila  show s delfíny a lachtany. Prožili jsme velmi krásný den i přes nepřízeň chladného a deštivého počasí a rekonstrukci v Orca areálu

    Ostrov Tenerife mohu všem jen doporučit, nabízí spoustu krásných lokalit pro dovolenou, každý si může vybrat podle svého od vodních sportů, parků přes prohlídku zajímavých míst, národních parků s flórou a faunou či zajímavých staveb, třeba pyramid, které jsme k naší smůle nestihli navštívit, tak třeba příště.
" Pěkný hotel La Playa arena má skvělý animační tým, který umí rychle zaujmout a vtáhnout z lehkostí rekreanty do cvičení, střelby a dalších aktivit. Ještě teď se usmíváme nad akcentem Alexe, který na nás volal u bazénu " holky aquažííím , neplavte pryč a jdeme na to. "











































    Doufám, že vás moje fotečky a vzpomínky inspirovaly a že si tento rok vyberete španělský ostrov Tenerife, který má spoustu krásných míst a čeká až ho navštívíte.


Krásný den    Lenka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...