úterý 24. listopadu 2015

Software CROCHET CHART, na tvorbu háčkovaným vzorů

    Dala jsem si pauzu od pletení a přemýšlela jsem nad svým blogem, nad další sekcí s názvem vzorečky. Tato sekce by měla obsahovat háčkované a pletené vzorečky, květinky, ozdoby, dekorace a další drobnosti s kterýma si tak rádi zdobíme a oživujeme naše věcičky. 

    Přemýšlela jsem o tom, jestli existuje nějaký malý prográmek, ve kterém by se daly psát vzorečky. Googlila jsem a našla jsem Crochet chart. Malý software, jsem si zadarmo stáhla a vyzkoušela. Obsahuje i návod. Nechtělo se mi trávit hodiny čtením a zkoušením, a proto jsem si na Youtube shlédla desetiminutové demo.  

   Hned, jsem si vyzkoušela namalovat, malý vzoreček. Můj problém je, že jsem si ještě pořádně nepřivykla na anglické značky pro háčkování, i když už jsem podle anglických knih  háčkovala i pletla pár kousků.

Schéma malé květinky:


    Práce s programem, není těžká, ale chce to trochu praxe a pořádně prozkoumat, co tento software všechno umí. Dostat to do ruky, aby malovaní v programku netrvalo déle, než perem na papíře. Určitě se ještě porozhlédnu na netu po  jiném, ale do budoucna se dá použít i Crochet chart.  Zase jsem si rozšířila trochu obzory a  vyzkoušela taky něco nového!

                                                                                                                                             Hezký den Lenka


Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...