pondělí 22. září 2014

Něco málo o mně

     Jmenuji se Lenka, pocházím z města Ostravy, ale už dlouho, žiji v zahraničí. Jsem tichý, velmi tvůrčí typ člověka. Volné chvíle, ráda trávím procházkami v přírodě, ale také ručními pracemi. Mezi moje nejoblíbenější koníčky patří, ruční práce, háčkování, pletení, dále také akrylové malování obrazů, tvoření dekorací, četba, fotografování a procházky v přírodě.  Mám ráda svého partnera a rodinu, přátele, našeho pejska. Dále miluju jaro, když se stromy zazelenají, tím krásným odstínem zelené, slunce na tváři, šumění lesa a broukání potůčku, sbírání hříbků, kávu latte, rock, míchání barev, tvoření a mnoho dalších příjemných věcí.

    Jako žena se zajímám o módu, a ráda se oblékám a vždy, jsem si dala záležet na tom, jak budu vypadat a hlavně, jak se budu v oblečení, cítit. Vytvořila jsem si svůj styl, ve kterém kombinuji různé prvky a styly. V oblékání, mám ráda ženskost a barvy, proto ráda nosím šaty, sukně a kombinuji je s různými korálky, květy a zajímavými knoflíčky.

    S pletením, jsem začala, už někdy v sedmi letech, kdy mi o prázdninách kamarádka mojí babičky, ukázala první kroky. Já si chtěla uplést šálu, která samozřejmě nedopadla dobře a ze základního počtu ok, jsem měla dvojnásobek smiley.  Z šály, se potom stala sukýnka pro mojí panenku. Své pokusy o pletení, jsem ale  nevzdala a už v sedmé třídě, jsem si upletla svojí první " moderní " vestičku, kterou jsem hrdě nosila. Potom následovalo i háčkování. První kroky, mi ukázala moje spolužačka, a na konci základní školy i šití. Jsem samouk, takže pokroky u mě přicházely, za pochodu. Při studiích, jsem si už většinu oblečení, vyráběla sama. S mojí kamarádkou, jsme jako děti, měly plnou krabičku ušitých oblečků a uháčkovaných doplňků, pro naše Barbínky. Jako starší, jsme potom soupeřily a podporovaly se, kdo bude mít na víkendový večer,  ušitý pěknější obleček. 

    Inspiraci a návody ke svým výtvorům čerpám hlavně z časopisů Diana, Sandra, Burda, ale také na internetu a webových stránkách Drops, Austerman+Schoeller+Stahl, Petrakot a mnoho dalších. Plánujeme s partnerem rodinu a já, už se moc těším, až pro naše miminko vyrobím nějaké ty malinké botičky, či čepičku. Moje maminka, snad ještě více,  je také zkušená pletařka, a už pro nás děti a vnoučky, upletla mnoho pěkných svetříků. Některé její  poslední práce, si můžete také prohlédnou na mém blogu.

    Milé dámy, načerpejte inspiraci a  doufám, že se vám některá moje práce, nebo vzoreček bude líbit a uděláte radost sobě, nebo  svým blízkým. Děkuji pěkně za Vaši pozornost a jestli budete mít nějaký dotaz,  zájem o návod nebo radu, můžete mi napsat  do Komentářů. Všem ráda odpovím.

                                                                                       

                                          .........přeji hezkou zábavu!......                                      

                                                                                                       Lenka



                                   

Žádné komentáře:

Okomentovat

Velikonoční přání

  Hezký večer      Tento svateční čas, nám přeje krásné, teplé a slunečné počásí a já mám pro naší Anušku připravený na Velikonoce, hezký pr...